Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är acceptabla Ergonomiska Vridmoment för DC elektriska vinkelmutterdragare?

Även en ren och välordnad arbetsplats kan producera vård-utmaningar för de anställda. Repetitiva rörelser, bristande svankstöd och fysiskt krävande arbete med dåliga verktyg är tre exempel på hur miljöer kan leda till rygg, axlar eller andra organet. Ergonomisk medvetenhet spelar en viktig roll för att förebygga eventuella problem. I det specifika fallet med vridmoment ansökan, kan ett välgrundat val av verktyg leda till både mindre kropp stress och en allmän ökad produktivitet. Vridverktyg Översikt

momentverktyg tillämpa en rotationsrörelse till gängade fästanordningar. Verktygen är typiska val för åtdragning eller ta bort muttrarna på bilar eller bultar under tillverkningsprocessen. Sensorer inbyggda i de verktyg som kan ge realtid mätningar för tillämpade moment och rotation. Däremot kan användningen av dessa verktyg tillämpas krafter förutom de som är riktade mot de fästen som de är utformade för att dra åt. När bultar är säkrade, verktygen kan rycka på användarnas handleder eller lemmar innan han kom till ett fullt stopp. Dessa spänningar är föremål för ergonomi. Förstå gränserna för både verktyg och de mänskliga organ som använder dem kommer att resultera i ett välgrundat val av bästa möjliga verktyget för jobbet.
Acceptabla gränser

mänskliga organ komma i en form med plats för subtila variationer. Massan av den mänskliga armen är ett av de avgörande faktorerna för den kraft det kan motstå. Fitness är en faktor i hur mycket kraft en kropp tål. Gränser gäller fortfarande alla fall. En alltför stor grad av kraft kommer att resultera i vävnader, ben eller ledskada, oavsett hur passar verktygets användaren. En acceptabel ergonomisk momentverktyg bestäms vara de enheter som orsakar minsta mängd kraft till makthavare när det gängade fästelement har skärpts till sin gräns.
Kvalitativt Definiera Obehag

Genom användning av ett verktyg testrigg, undersökte ett universitet i Ohio forskaren flera stilar av momentverktyg. Han utarbetat en metod för att förstå effekterna olika verktygen har på användarna, känd som en reaktion vridmoment. Enligt hans litteraturstudie och observationer, motsvarade höga nivåer av obehag för hög respons vridmoment. Forskningen Studien testade specifika effekter genom att skapa våren och tryck system för att representera variabler såsom arm stelhet, gemensam hårdhet och arm massa. Med dessa, kunde studien bedöma hur mycket vridmoment olika verktyg tillämpas på sina användare. Verktyg visade acceptabla intervall svar vridmoment mellan 8,8-44,3 fot-pounds (12 till 60 Newtonmeter). Han testade pneumatiska och elektriska verktyg med olika konfigurationer. I slutändan, rankad han varje verktyg med ett obehag nivå, vilket kan användas för att kvalitativt jämföra varje verktyg har effekt som en ergonomisk enhet.
Forskningsstudie Resultat | DC

eldrivna vinkelmutterdragare fick låg till medelhög obehag betyg. Dessa verktyg fungerar med likström och är konstruerade med ett långt handtag, vilket gör enkel tillgång till hårda att nå bultar, muttrar och andra gemensamma kontakter. Detta handtag fungerar också som den enkla verktyg som kallas en spak, med hjälp av dess avstånd komponent för att hjälpa användaren. Som med andra modeller av momentdragning verktyg såsom borr-formade momentnyckel, producerar rätt vinkel designen vändningar eller idioter till användarens handleder, armar och axlar efter är väl åtskruvad till gränsen. Men i stället för att förlita sig på en människas förmåga att frigöra en trigger i tid, många vinkelmutterdragare komma med en datorstödd, realtid vridmoment monitor, som kan reagera mycket snabbare.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75782.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.