Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 95 Accent Hyundai Timing Belt?

Hyundai Accent är en subcompact bil i produktion sedan 1994. Den första generationen av Accent ingår årsmodellerna 1994 till 1999. Dessa fordon har flera olika motoralternativ, med en fyrcylindrig 1,5-liters motor som standard. Denna motor har en enda överliggande kamaxel, vilket kräver en kuggrem för att synkronisera rörelsen av kamaxeln och vevaxeln. Kamremmen på 1995 Hyundai Accent behöver bytas ungefär var 60.000 miles. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att undvika att starta motorn oavsiktligt . Ta bort de tillbehör drivremmar, vevaxel remskiva och vattenpump remskiva. Lossa bultarna för kamremmen täcka och ta bort locket.
2

Vrid vevaxeln medurs för att justera inställningsmärkena. Tidpunkten märket på vevaxeln måste anpassa sig till timing märke på framsidan av vevhuset och tidpunkten markeringen på kamaxeln måste anpassa sig till tidpunkten märket på topplocket. Addera 3

Lossa spänn och bultar svänga på kamremmen spännaren med en hylsnyckel. Dra spännaren mot vattenpumpen så långt som möjligt och dra justeringsbulten att hålla sträckaren i plats. Demontera kamremmen från kamaxeln och vevaxeln dreven. Koppla dreven för vevaxeln och kamaxeln. Ta bort flänsen för vevaxeldrevet.
4

Anslut flänsen och drevet till vevaxeln med en hylsnyckel. Dra åt bultarna till mellan 51 och 72 £ ft. med en momentnyckel. Anslut kamaxeldrevet och skärpa sin montering bultar till mellan 47 och 54 ft lbs. Om din chassinumret börjar med ett J. Efterdra alla skruvarna för kamaxelns kedjehjul till mellan 58 och 72 £ ft. Om ditt chassinummer börjar med ett E.
5

Vrid vevaxeln och kamaxeln medurs för att anpassa sina respektive inställningsmärkena. Placera kamremmen på vevaxeln drev och kamaxelhjulet i den ordningen. Montera baksidan av remmen över hjulet för tidpunkten remspännare. Vrid kamaxeldrevet moturs för att släppa spänningen på kamremmen och anpassa sina inställningsmärkena.
6

Lossa fästskruvarna för kamremmen spännaren med en hylsnyckel. Detta steg låter fjädern på kamrem spännaren att applicera spänning på kamremmen. Försäkra kamremmen engagerar alla tänder på kamaxeln.
7

Dra åt justeringsskruven för kamrem spännaren till mellan 15 och 18 foot-pounds med en momentnyckel. Dra svängbulten till mellan 15 och 18 foot-pounds. Vrid vevaxeln ett helt medsols sittplats kamremmen och rikta inställningsmärkena. Lossa fästskruvarna på kamremmen spännaren med en hylsnyckel för att låta spännaren justera sträckaren kamremmen. Dra åt justeringsbulten.
8

Justera spänningen på kamremmen genom att dra i kamremmen mot vattenpumpen. Kamremmen är på rätt spänning om kamremmen tänderna kommit halvvägs över huvudet på justerskruven för kamremmen spännaren.
9

Installera kåporna kamrem, vevaxel remskiva, vattenpump remskiva och tillbehör drivremmar med en hylsnyckel. Fäst kabeln till den negativa batteripolen och kontrollera fordon för korrekt drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74958.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.