Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Kan du installera en innerslang i ett slanglöst däck?

Ett däck med en punkterad sidovägg eller fälg läckage kan bli svårt att täta. Detta kan hända med bildäck, däck cykel, motorcyklar och lantbruksdäck maskiner. I vissa fall kan du placera en innerslang till ett slanglöst däck. I andra fall skulle det vara farligt, och är inte rekommenderat. Cykeldäck

Tubeless cykelfälgarna kan kräva modifiering om du vill installera ett rör in i däcket. Om din fälg är skadad eller om du inte kan få en bra tätning, installera ett rör kan göra dina däck användbart igen. Ett rör kan också göra däcket mer slitstarkt i mycket grov körförhållanden. Du kanske måste borra upp ventilen hålet i fälgen för att göra en passning cykelslang. Var noga med att använda en fil på kanterna i hålet så att den inte skär in i ventilskaftet.
Motorcykeldäck

flesta slanglösa motorcykeldäck accepterar en innerslang, även om du kanske måste borra upp hålet för ventilskaftet för att det ska passa. Vid montering av röret, vara noga med att inte klämma den med däck järn du använder för att sätta tillbaka däcket. När du fyller däcket, studsar den runt den för att jämna ut röret och hindrar den från att vara klämd eller fastnat mellan fälgen och däcket.
Automobile /Truck Tires

Installera inte rören i en radiell bil eller lastbil däck. Mest slanglösa fälgar har en drop center. Nedgången center hindrar röret från att göra bra kontakt med däcket. Detta kan leda till skador på kanten eller den plötsliga utsläpp av luft fastnat under röret och en minskning av lufttrycket inuti röret kroppen. Slanglösa däck har tjockare sidoväggar än rör däck. Det inre röret hjälper till att stödja sidoväggar rör däck, och detta bidrar till att upprätthålla god kontakt mellan däck och innerslang. De styvare radiella sidoväggar orsakar friktion med det inre röret, och detta kan leda till fel i röret eller sidoväggarna, och en plötslig punktering när du kör.
Gräsklippare och Skottkärror
< p> Lägga ett inre rör till en gräsklippare däck, trädgård släpvagn eller skottkärra däcket är relativt enkel och kan förlänga livslängden på däcket. Se till att inte klämma slangen med däck järn som du återställ pärlan. Fyll helt, och sedan låta all luft ut igen som sittplats röret jämnt. Fyll sedan röret till det rekommenderade trycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70760.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.