Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man använder en däckreparationssatsen

Om du har turen att äga ett fordon utrustat med run-flat däck, kommer du förmodligen hitta dig hantera en punktering flera gånger under loppet av din körning karriär. Använda ett kit däck patch kan få dig igång igen snabbt, tills du har möjlighet att få däcket permanent repareras eller bytas ut. Tire reparationssatser består av mjuka remsor gummifyllnadsmedel som kan infogas i dina däck med en metall applikator. De är relativt billiga och kan köpas på de flesta bensinstationer och bildelar butiker. Saker du behöver
Bil jack
Däck järn
däckreparationssats
Tänger
Saxar
Visa fler instruktioner
1

Ta bort hjulet från fordonet. Avlägsna muttrarna från hjulet genom att vrida järnet moturs. Placera en domkraft under ramen nära punktering, och lyfta bilen så att däcket är från marken med 2 eller 3 inches. Plocka upp däcket utanför hjulbultar och lokalisera punktering eller främmande föremål.
2

Ta bort föremålet som orsakat punkteringen om det fortfarande är i däcket. Du kan behöva använda en tång för att åstadkomma detta.
3

Placera två eller tre droppar av gummi cement på applikatorn och kör den in och ut ur punktering för att ta bort eventuellt skräp . De gummicement hjälper till vid tätning av punktering, men ingår inte i alla satser. Om ditt kit inte kommer med gummi cement, kommer pluggmaterialet fungera utan det.
4

Sätt en remsa av gummi plugg i skåran i slutet av metallen applikatorn. Lägg två eller tre droppar av gummi cement till spetsen på applikatorn om du reparationssats kräver det.
5

in applikatorn till punktering på däcket tills hela gummiproppen bandet har passerat hålet. Dra applikatorn tillbaka ut genom hålet, så att spetsen på applikatorn är gratis och har dragit 1/4 tum av pluggen ur hålet tillsammans med det.
6

Twist applikatorn 1 /4 varv tills den släpper från gummiproppen. Trimma överflödigt pluggmaterial med en sax. Ominstallera och blåsa dina däck om det behövs. Om du inte har tillgång till en luft källa, installera reservdäck med däck järn och muttrarna. Sänk bilen och ta bort domkraften. Kör till närmaste bensinstation eller fordonsindustrin servicecenter, som båda bör ha en kompressor finns att blåsa dina däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70792.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.