Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Reparation av däck Information

Köra över ett vasst föremål, t.ex. en spik eller skruv kan punktera ett däck, vilket gör att däcket tappar luft eller ens gå helt platt. Att få en punktering är en dubbel-whammy för förare. Inte bara kräver det extra tid att ändra punktering med reservhjulet, men sedan finns det tid och kostnad för att ta punktering i bilverkstad för att få den reparerad. Varning

Körning på däck som är för lågt på grund av en långsam läcka kan vara farligt, för lågt lufttryck kan leda till däck misslyckande och olyckor. Körning med för lågt däck kan också orsaka ytterligare skador på däcken, vilket gör det omöjligt att reparera dem.
Identifiering

Alla däck i USA är markerade med ett rekommenderat lufttryck nivå som tillåter däcken att utföra med maximal effektivitet. Dessa märkningar kan hittas på sidorna av däcken. Lufttrycket Normalt är klassade i pounds per kvadrattum (PSI). Om lufttrycket sjunker under den rekommenderade nivån vid kontroll med ett däck lufttrycksmätare, ska däcket vara platt, även om det inte verkar vara platt baserad på en visuell inspektion. <
br> Överväganden

Enligt TireRack.com finns tre komponenter till en framgångsrik däck reparation. Däcket reparation tech måste ta hänsyn till den skada på däcket när det var punkterad. Däcket tech måste kunna helt återupprätta innerfodret är lufttät tätning. Den punktering måste kunna fyllas helt. Om alla tre komponenterna inte kan uppnås, kan däcket vara inte kan repareras. TireRack.com konstaterar att det är olämpligt för något däck tech att försöka reparera ett däck utan att först ta bort den från hjulet.
Icke repareras Damage

Enligt TireRack.com, industri-standard tillåter däck teknikerna för att göra reparationer på punkteringar på upp till 1/4 tum, under förutsättning punkteringen ligger i slitbanedelen av däcket. Punkteringar belägna i sidoväggen området eller i axelpartiet av däcket kan inte säkert repareras. Däck med punktering i däcksidan eller axeln ska bytas.
Förebyggande /Lösning

TireRack.com konstaterar att de flesta punktering orsakas genom att köra över små skruvar eller spikar i vägen. Varje vasst föremål på vägen kan orsaka en punktering, så det bästa sättet att undvika att skada ett däck är att undvika att köra över någon väg skräp. I händelse av en punktering när det inte finns något däck reparation anläggning i närheten, kan en av däck reparation tätningsmedel kan vara ett alternativ. Denna typ av produkt är inte avsedd som en permanent reparation metod, och punktering bör professionellt repareras så snart som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70781.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.