Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man fixar en däcksventil

Enligt US Department of Energy om bränsleekonomi, "du kan förbättra din gas körsträcka med upp till 3,3 procent genom att hålla dina däck pumpade till rätt tryck." En vanlig orsak till felaktig däcktrycket är en långsam läckande ventil stamceller. De flesta däck är nu slanglöst, men även Ventil stjälkar kan fastställas om det är en ventil kärna problem. Ventilen Kärnan är det element inom stammen som kan misslyckas med tiden. När det misslyckas, kommer stammen börjar läcka luft. En särskild ventilskaft centrala dra verktyg används för att skruva loss den gamla kärnan och skruva i den nya. Om hela ventilskaftet måste skärpas eller bytas däcket måste demonteras från fälgen. Om den nya ventilskaftet kärna som är en del av röret fortsätter att läcka efter ersätts sedan hela röret måste bytas ut. Saker du behöver
core Ventilspindel dra Tool Review Ny ventilspindeln core
Lufttrycksmätare
Hydraulisk domkraft
Impact pistol och Hylsnyckelsats
Tire strykjärn borttagning
Wrench ställa
Visa fler instruktioner
Byta ventilspindeln Kärna
1

Skruva av locket ventilspindeln. Sätt kärnan ventilskaftet dragverktyg in i toppen av ventilen. Vrid verktyget moturs tills kärnan avlägsnas.
2

in en ny kärna in i skaftet och använda verktyget för att trä den i medurs riktning. Dra kärnan tills all luft läcker hållplatser.
3

Pumpa däcket till tillverkarens specifikationer däcktryck. Skruv på ventilspindeln cap. Kontrollera däcktrycket i 24 timmar, med en lufttrycksmätare, för att se om däcket är fortfarande läcker. Addera Skärpning eller byta ut hela ventilspindeln.
4

Avlägsna däcket behöver repareras från fordonet med en domkraft och ett däck skiftnyckel. En effekt pistol kan användas om det finns. Skruva av locket ventilspindeln. Tryck kärnan ventilskaftet med den bakre änden av en ringtryckmätaren tills däcket är lufttomt. Ta bort däcket från fälgen med däck strykjärn.
5

Ställ fälgen upprätt och inspektera båda sidor av ventilspindeln. Kolla efter glapp eller skada på stammen. Om stammen är skadad måste den bytas ut. Om den är lös, använda nycklar för att dra åt hex-muttern på insidan av kransen tills stammen är snäva.
6

Avlägsna hela ventilskaftet om den behöver bytas ut genom att skruva av hex -muttern som håller den till kanten med skiftnycklar. Installera den nya ventilen genom den yttre hålet i fälgen tills sätena gummipackning mot den yttre kanten väggen. Sätt inre gummipackning över den gängade basen av stammen och skruven på hex-muttern. Dra den med skiftnycklar.
7

Byt däcket med däck strykjärn och pumpa upp däcket till tillverkarens specifikationer däcktryck. Kontrollera trycket i 24 timmar för att se om däcket är fortfarande läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70804.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.