Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man fixar en platt bildäck

Att veta hur man reparerar en punktering är en användbar färdighet och kan komma till hands om vardagliga bilresor eller långväga resor körning. Det är ett rättsligt krav i Storbritannien att ha ett reservdäck i bilen, så det är viktigt att veta hur man tar bort en punktering och byta ut den. Saker du behöver
Bil jack
hjulmutternyckel
Reservdäck
Visa fler instruktioner
1

Ta hjulkapseln från hjulet som har den platta däcket. Detta kan ryckas bort med den platta änden av bilen jack. Hjulet stag är ett annat bra alternativ för det här jobbet.
2

Lossa hjulmuttrarna med en hjulmutternyckel. De vänder motsols för att lossa, men en kort sväng till höger kan hjälpa att lossa särskilt tätt hjulmuttrar innan du börjar vrida hjulmutternyckel till vänster.
3

Placera domkraften mellan basen av bilens chassi närmast din platt däck och marken. Följ instruktionerna för din domkraft och dra den på plats tills det ska kunna hålla bilens vikt. Bruksanvisning är oftast tryckt på sidan av uttaget eller i bilens instruktionsbok och tenderar att involvera en pumpande rörelse av jack arm för att lyfta bilen.
4

Ta bort hjulmuttrarna helt . Sätt in muttrarna i en ficka eller annan säker plats så att de inte rullar av. Avlägsna däcket genom att dra hjulet mot dig tills den är fri från bultarna.
5

Sätt reservhjulet på plats genom att rikta däckets hålen med skruvarna på bilen och trycka på plats.

6

Byt hjulmuttrarna på bultarna och dra dem på plats med fingrarna.
7

Sänk domkraften och ta bort den genom att följa tillverkarens anvisningar.

8

Använd hjulmutternyckel att dra åt bultarna för att fästa hjulet och driva hjulet trimma tillbaka på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70794.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.