Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man fixar en spik i ett däck på en bil

Även för den mest försiktiga förare, platt däck är en fara. Även spioneri en spik inbäddad i ett av bilens däck kan vara en tömning erfarenhet, behöver det inte betyda timmar i ett väntrum under ett dyrt besök på en bilverkstad. Med köpet av ett billigt däck-reparationssats, bör du kunna ta hand om de flesta sådana punkteringar själv, på några minuter. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Bil jack
rörtång
Krita
Däck plug reparationssats
Tänger
Brukskniv
Visa mer instruktioner
1

Engagera din bils nödbromsen för att förhindra den från att rulla, och sedan använda en rörtång för att lossa muttrarna på hjulet med punktering. Höj din bil med din bil domkraft, var noga med att hänvisa till fordonets handbok för specifika instruktioner och säkerhetsföreskrifter.
2

Ta bort alla muttrarna från hjulet montering och försiktigt dra hjulet från fordonet . Inspektera däcket för att hitta den exakta platsen för spiken. Detta kan vara självklart om spiken är stor, men en mindre spik kan vara svårt att hitta. Om detta är fallet, applicera lite vatten för att slitbanan hos däcket. När luft kommer ut från däcket, kommer bubblor bildas vid punktering punkten. Markera detta område med krita eller en bit tejp så att du lätt kunna hitta hålet efter spiken har tagits bort.
3

bort spiken från däcket och kassera . Beroende på hur fast inbäddade spiken är, kanske du kan göra detta med bara händerna, men om inte en uppsättning tänger kommer att göra susen. Sedan tar rasp verktyget från däcket plug kit, sätter in i spiken hålet och sedan ta bort. Detta verktyg fungerar som en liten fil som rengör gummi och roughs upp dess yta. Detta kommer att skapa ökad vidhäftning och en bättre tätning med pluggen.
4

Täck en plugg med den medföljande cement och trä det genom införingsverktyget. Tryck sedan införingsverktyget ordentligt i däcket. Lämna ungefär en halv tum eller så av proppen sticker på utsidan av däcket och sedan dra införingsverktyget tillbaka ut, lämnar kontakten ordentligt inbäddad i däcket.
5

Skär av utskjutande ände av pluggen med sax eller ett verktyg kniv så att den sitter det närmaste i nivå med däckets yta som omger den. Återstoden av den exponerade pluggen slits ner snabbt när du fortsätta körningen. Testa det reparerade området för läckor genom att hälla lite vatten på den och leta efter bubblor. Om allt är väl, montera däcket, och se till att alla muttrarna är ordentligt åtdragna och att däcket till det tryck som rekommenderas av tillverkaren. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70801.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.