Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man byter ett däck på en 2000 Honda Odyssey

En punktering är en av de vanligaste olyckor en förare kommer att möta när du är ute på vägen. Att veta var reservdäcket, domkraft och andra verktyg som behövs finns i din Honda Odyssey är viktigt. The Odyssey är utrustad med en rymd-sparare reservdäck, en domkraft som utformats speciellt för van, och en rörtång /jack handtag, allt packat ihop för bekvämlighet. Domkraften och verktygen finns i ett förvaringsutrymme på förarsidan av lastutrymmet, och däcket är i ett andra fack ovanför uttaget. Saker du behöver
reservdäck
Jack
Verktygssats
Visa fler instruktioner
1

Öppna den bakre lyft porten på din Odyssey och lokalisera lagring område för jack och däcket på förarens sida av skåpbilen. Dra låsflikama ned på den nedre panelen och ta bort den. Avlägsna domkraften och verktygen från facket.
2

Ta tag i båda handtagen på reservhjulslocket ovanför jack facket. Drag ut handtagen för att ta bort panelen, ställ den åt sidan, och leta reda på däcket inne. Ta den stora plast konen i mitten av reservdäcket överkant genom att vrida den motsols tills den unscrews hela vägen bort fäststången i mitten av fälgen. Avlägsna däcket från facket.
3

Lossa muttrarna på hjulet med punktering med den medföljande lug skiftnyckel. Bara bryta muttrarna löst, inte ta bort dem från hjulet ännu. Placera domkraften under van, använder de godkända lyftpunkterna. På framsidan av den van detta är under kroppen precis bakom framhjulet öppning. På baksidan av van, är fästpunkten på kroppen precis framför bakhjulet öppningen.
4

Placera domkraften på plats och fäst jack handtaget till slingan på framsidan av domkraften. Se till att kroken änden är genom öglan, placera sedan rörtång på domkraften förlängningen glidande förlängningen i hålet i skiftnyckel. Vrid handtaget medurs, lyfta van s däcket från marken. Höj van tills det är ca 2 inches av clearance mellan punktering och marken.
5

Avlägsna muttrarna resten av vägen med rörtång, ta sedan bort punktering och set det åt sidan. Installera reservdäck på hjulbultar och skruva muttrarna på. Dra åt muttrarna för hand, vrid sedan uttaget moturs för att sänka van till marken. Dra åt muttrarna resten av vägen, med rörtång, med däcket på marken.
6

Placera domkraften, verktyg och lug skiftnyckel i verktyget förvaringsutrymmet på baksidan av van. Knäpp fast locket på lagringsutrymmet. Avlägsna vinyl väska som medföljer reservdäcket från förvaringsfacket.
7

Skjut punktering i vinyl lagring plastpåsen och placera den i bagageutrymmet på bilen. Du kan inte lägga den i reservdäcket förvaringsutrymme eftersom den är för stor för att passa. Ha full-size däcket bytas ut eller repareras så snart som möjligt och har det installerat på minivan. Sedan ersätta reservdäcket i reservdäcket facket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70791.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.