Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man beräknar däckstorlekar

Att få däckstorlek för din bil är oftast enkel, eftersom sådana uppgifter är i instruktionsboken och ibland även tryckt på en etikett på insidan av förarsidans dörr. Men, kanske du har specialiserat fälgar, eller du kanske inte har tillgång till uppgifterna och måste börja om från början. Saker du behöver
lufttrycksmätare (tillval) katalog Måttband
Visa fler instruktioner
1

Kolla en befintlig däck för att se till att det är ordentligt uppblåst. Du kan göra detta med en lufttrycksmätare, men om du inte vet vad det rätta trycket är, är att läsning värdelös. I så fall, trycka mot däcksidan med tummen så hårt du kan. Om det finns en liten ge, men inte mycket, är inflationen bra nog för en mätning.
2

Ta ett måttband och bestämma hur brett däcket är över toppen, från sidovägg till sidovägg. Använd det metriska systemet, eftersom de flesta passagerare däckstorlekar noteras i mm. Ett typiskt exempel på en personbil är 225 mm.
3

Mät sidovägg nästa, och sedan bestämma att mätningen i procent av antalet från steg 2. Passagerare däckdimensioner noteras som däckets bredd /sidovägg procent av däckets bredd. Till exempel är 225/50, eller 225 mm bred och 50 procent för sidoväggen en typisk mätning. Om det här däcket har en bredd av 112,5 mm (hälften av 225), är det en 225/50.
4

Lägg "LT" till beteckningen om du har en SUV eller pick-up truck. De däckdimensioner för dessa större fordon börjar med en "LT" för "lätt lastbil".

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70748.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.