Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur du ändrar en lägenhet på en Corvette

Sedan 1997 har Chevrolet Corvette kommer som standard med "run-flat" däck som gör att bilen att hålla körning även efter en förlust av däcktryck. Men om du har en äldre modell Corvette och upplev en punktering, kör sakta tills du hittar en säker plats att dra över. Parkera bilen och sedan dra åt parkeringsbromsen, slå på dina varningsblinkers, stäng av motorn, och följ dessa steg för att byta däck. Saker du behöver
hjulnyckel
Wheel socket mutter
Hjullås nyckel
Jack
Reservdäck
Visa fler instruktioner
1

Samla nödvändig utrustning för ett däckbyte. Du behöver hjulskruvnyckelns som skall lagras under förarsätet, och den speciella ratten socket mutter och hjul lås nyckel, som båda är lagrade i mittkonsolen. Domkraften och reservdäck kommer att ligga i däcket bäraren facket under den bakre delen av fordonet. För att sänka facket däck transportören, använda eluttaget slutet av din hjulmutternyckeln att lossa låskolven, och sedan använda den hakade änden av nyckeln för att lyfta facket. Dra låskolven mot dig för att frigöra magasinet och sänk försiktigt ner brickan med hjälp av hjulnyckeln. Du kommer då att kunna ta bort reservhjulet och domkraft.
2

Ta av plastsnäpplocken hjulmutter med muffänden av hjulskruvnyckeln. Fäst nyckeln hjullåsning till skiftnyckel och använda den för att ta bort en mutter låshjulet. Efter denna mutter har tagits bort, kan du använda den vanliga uttag hjulmutter att lossa de återstående nötterna. Ta inte bort dem ännu. Addera 3

Titta under fordonet. Nära varje däck, kommer det att finnas trianglar i rocker panel som anger var domkraften ska placeras. Placera domkraften under par trianglar närmast din punktering och bifoga ditt hjulmutternyckeln till uttaget, vrida nyckeln medurs för att höja uttaget tills det passar mellan trianglarna. Fortsätt att vrida hjulmutternyckeln att höja uttaget tills punktering är igång.
4

Ta bort de lossade hjulmuttrar och lägg dem på en säker plats så att de inte försvinner. Ta av punktering och rensa bort någon märkbar smuts eller skräp runt hjulbultarna och monteringsytan. Placera reservdäck på monteringsytan, sedan ersätta alla hjulmuttrarna med de rundade ändarna mot hjulet och dra åt dem för hand tills däcket sitter säkert.
5

Vrid hjulmutternyckeln moturs för att sänka domkraften. När fordonet är tillbaka på marken, dra åt hjulmuttrarna så mycket som möjligt, och sedan ersätta de plastsnäpplocken hjulmutter och dra åt dem också.
6

Store punktering i däcket bäraren facket genom att trycka brickan mot framsidan av fordonet, som kommer att göra det falla ned i ett lägre läge. Efter att sätta däcket i facket, dra låskolven att hålla facket på plats. Lägg resten av dina verktyg tillbaka i sina lagringsutrymmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70885.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.