Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man tar bort en strippad Lug Nut

En av de värsta hindren du kan stöta på när du byter ett däck är en strippad lug nut. Oavsett hur hårt du försöker, du bara inte tycks kunna få ett tillräckligt bra grepp om det. Även icke samarbetsvilliga muttrarna kan vara en riktig smärta i nacken, kan lite kunskap och några praktiska verktyg får att tappmuttem av med på nästan ingen tid. Saker du behöver
vice grepp pliersDifferent däck ironsWD-40 eller 3-in-1 olja
Visa fler instruktioner
1

Fastställ orsaken. Det kan verka enkelt, men de flesta "avskalade" hjulmuttrarna är inte riktigt avskalade. Den bilist faktiskt använder fel däck järn. Vissa "låsklackar," till exempel, kräver en speciell adapter för att få dem att vända. Var noga med din däck järn är rätt storlek och typ för tappmuttem först.
2

Smörj det. Ibland skräp eller rost får i gängorna på tappmuttem och hindra den från att röra sig. I dessa fall kan en liberal dos av WD-40 eller 3-in-1 olja hjälpa till att lossa upp det lite och göra underlätta svängar. Addera 3

Grip det. Om oljan misslyckas använder en uppsättning av "vice grip" tång för att få ett fast grepp om tappmuttem. Justera tång innan fastspänning ner dem och låsa dem på plats. Placera dem så att de är i "9:00" läge (det vill säga, sticker ut till vänster om tappmuttem) och klämma ner dem. Applicera nedåt (moturs) tryck för att avlägsna klacken.
4

ringa en professionell. Ibland kan muttrarna bli "smält" till hjulet eller bulten. Vissa mindre ansedda begagnade bil återförsäljare kan även sätta fel muttrarna på hjulet, vilket gör att den blir förseglad på plats. I dessa fall kan endast en återförsäljare eller välsorterad mekaniker bort dessa hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70733.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.