Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Däckreparation FAQ

De flesta förare har upplevt en punktering på en gång eller annan. Däck problem är vanliga, såsom gummidäck slits ut med tiden och kan skadas relativt lätt med glas och metall skräp. Byte ett däck, eller en full uppsättning av däck, kan vara dyra. Lyckligtvis finns det flera alternativ för att reparera ett däck som kan göras i en nödsituation eller av professionella auto tekniker. Vad är det bästa Repair Alternativ?

När ett däck är platt eller skadad, är det bästa reparera alternativet för att ersätta det med ett nytt däck. På lång sikt innebär det att köpa ett nytt däck som uppfyller tillverkarens specifikationer för storlek och belastning. Eftersom alla fyra däcken slits ut i ungefär samma takt, och eftersom de fungerar tillsammans för att ge ännu, symmetrisk hantering, är det bäst att byta alla fyra däcken på en gång. Under tiden kan en punktering ersättas med reservdäcket. Medan en full storlek reserv är att föredra, utrymmesbesparande kompakta reservdelar är vanliga på de flesta nya bilar. Kontrollera instruktionsboken för att lära sig om eventuella begränsningar att observera när man använder en kompakt reserv, såsom en maximal hastighet, eller hur länge utrymmet kan användas innan den ersätts av en ny, full storlek däck.

Vad är det bästa Quick Fix?

När du använder ett reservdäck är inte ett alternativ, den bästa reparationen kan vara en kommersiellt tillgänglig aerosol produkt såsom Fix-a-Flat. Dessa produkter, som säljs som en kan med en slang bifogad fil, använd ett kemiskt medel som sprutas in i däcket genom ventilskaftet där det re-blåses upp och rockar insidan av däcket, effektivt tätar hålet. Fast bara användbart i fall av små punkteringar på däckets slitbana, kan denna reparation hjälpa till att få en funktionshindrad bil av vägen tills däcket kan servas av en professionell.
Vad andra Gör-det-själv alternativ finns?

annat gör-det-själv alternativ för däckreparation är kommersiellt tillgängliga däck plug kit. Dessa kit innehåller en gummiplugg, lim cement, och ett verktyg för att utvidga hålet och sätta i kontakten. Till skillnad aerosol produkter, kan däck pluggar kunna pågå livslängden på däcket när det tillämpas korrekt. Förfarandet för att använda en plugg Satsen består av rengöring av hålet och sedan utvidga den med den medföljande verktyget tills den matchar diametern hos pluggen. Pluggen, som är en syntetisk eller gummirör, är införd i hålet tillsammans med cementen. När torr, kan den överskjutande kontakten skäras av och däcket är redo för ny-inflationen.
Hur Professionals Reparation Däck?

Mest skadade däck slutligen hamnar vid en verkstad där ett beslut kan fattas om huruvida däcket säkert kan repareras och användas igen, eller behöver bytas ut. När skadan är minimal, kommer en mekaniker tömma däcket och använda däck tång för att ta bort den från metallkanten. Detta innebär också att ta bort spindeln. Däcket kan sedan repareras från insidan, med ett plåster appliceras på det skadade området. När plåstret är torr, kan däcket återmonteras och uppblåst. Detta är den bästa reparera alternativet, och kan vara väl värt kostnaden i händelse av ett relativt nytt, eller bara något skadad, däck.
Kommer ett reparerat däck Senaste?

Den tid ett reparerat däck kommer att pågå beror på många faktorer. I allmänhet kommer ett däck som lagats hemma eller på vägen vara aldrig så stark som den var innan skadan inträffade. Men många förare hade framgång med däck pluggar som tillåter däcket att drivas i tusentals miles utan ytterligare problem. Korrigeringar som en professionell sannolikt kommer att garanteras under en lång tid och är ännu mera sannolikt att pågå. Aerosol produkter är endast avsedda som en kortsiktig fix och bör inte drivas särskilt länge. I slutändan kommer ett däcks livslängd beror på dess ålder när skadan uppkom, hur allvarlig skadan och hur tungt det används efter reparation. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70749.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.