Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man använder slitagevarnare

Slitagevarnare är ett snabbt, enkelt sätt att berätta om dina däck behöver bytas. Men många människor är inte ens medvetna om att de existerar, eller inte vet hur man använder dem. Du kan använda Slitagevarnarna så enkelt som du slår på tändningen. Allt som krävs är lite eftertanke. Saker du behöver ruler
Visa fler instruktioner
1

Undersök dina däck för slitagevarnare. De finns barer gjorda av hårt gummi som ligger tvären över slitbanan. Du kan inte se dem på nya däck, men eftersom slitbanan slits ner, de blir synliga.
2

Räkna antalet slitagevarnare som är synliga, liksom deras spridning över ytan på däcket. Om du kan se dem i fler än två platser och /eller att de är mindre än 120 grader från varandra på omkretsen av däcket, då däcket har slitits ut och du bör byta ut den så fort som möjligt. <
br> 3

Använd dina däckmärken att upptäcka indikatorerna. Blöt dina däck ned med lite vatten, sedan köra framåt över en torr fläck av parkeringsplatsen. Ut ur bilen och undersöka märken kvar av däcken. Om du kan se vågräta staplar skär tvärs över mönstret, Slitagevarnarna är synliga och däcken ska bytas ut omedelbart.
4

Mät mönsterdjupet med en linjal. Det bör vara mer än 1/16 av en tum. Slitagevarnarna visas när mönsterdjupet har slitits ner till 1/16 av en tum. Om den är högre än 1/16 av en tum, men närmar sig detta varumärke, bör du tänka på att få nya däck snart. Om det är mindre än det, så ska du byta ut däcken omedelbart.
5

Kontrollera alla dina däck när slitbanan slitage visas på dem. Du vill i allmänhet att ersätta alla dina däck på en gång (eller åtminstone de två främre ettor och två ettor tillbaka på samma gång). Om Slitagevarnarna dyker upp på en, det finns en god chans att de visar eller nästan visar på dem alla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70712.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.