Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man fixar en punktering

De flesta förare möter en platt minst ett par gånger i sitt liv. Även om det kan vara skrämmande första gången du försöker det, ändra en punktering är inte svårt. Nästan vem som helst kan göra det på under 15 minuter - mindre tid än det brukar ta för en bärgningsbil att komma fram. Saker du behöver
Leverage Pipe
Lug-nut Key (med låsning hjulmuttrarna endast) katalog Chock
Rag
Reservdäck (med luft i det) katalog Ficklampa
Jack
Lug-skiftnyckel
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Vänd på blinkers på och sakta och säkert dra av vägen. Hitta en plats som är synlig men också borta från trafiken. Undvik mjuka axlar och lutningar. Placera huven upp för att visa andra bilister att du är i mekanisk nöd, eller ställa några bloss ute på vägen vid 10 fot (3 meter) intervaller.
2

handbroms och lägger växellådan i parken eller i växeln så bilen inte rullar.
3

Öppna bakluckan och ta ut ett reservdäck, leverage pipe, jack, lug-skiftnyckel och (om det är mörkt ute) ficklampa (se bild). Den hävstång Röret är helt enkelt en bit av ihåligt rör som kan hjälpa dig att lossa en tappmuttem tidigare åt med en luft spärrfunktion, du kan köpa detta på en maskin-eller VVS-leverans butik
4

Chock den andra. hjul med en stor sten eller en stock för att förhindra att bilen rullar.
5

Demontera navkapsel (om nödvändigt) med en skruvmejsel. Många nyare bilar har navkapslar som inte kräver borttagning för tillträde till muttrarna.
6

Använd klacken-skiftnyckel för att lossa muttrarna på punktering (men ta inte bort dem) . För att lossa en bult eller mutter, vrid moturs. Kom ihåg: lefty-loosy, righty-tighty. Om det inte lossnar lätt, placera den hävstångseffekt röret över änden av klacken-skiftnyckel och dra upp snarare än pressa ner för att undvika ryggskador. Om en klack på varje hjul ser annorlunda ut från resten och klacken-skiftnyckel passar inte det, så har du låsa muttrarna (för att förhindra stöld av fälgar). Kontrollera handskfacket för en speciell nyckel som passar på denna tappmuttem och gör bort med klacken-skiftnyckel möjligt.
7

När alla muttrar är lösa, jack upp bilen, och se till att jack är vertikal och väl planterade på den hårda ytan av vägen (inte palla upp en bil på sand eller smuts). Du hittar diagram som visar var du ska placera domkraften antingen i bilens instruktionsbok eller på en etikett som fästs på uttaget. De flesta bilar har en liten slits nära varje däck för uttaget. Hissa upp bilen lite mer än vad som behövs för att ta bort den platta däck, reservhjulet blir större eftersom det är fullt av luft
8

Ta bort muttrarna.. Sätt dem i fickan eller någon annanstans där de inte kommer att gå vilse.
9

Ta punktering och sätta den i bagageutrymmet.
10

Sätt skona den. Om du är osäker på vilket håll hjulet går på, leta efter luft-tryck ventil - det alltid är vänd ut
11

Dra åt hjulmuttrarna genom att vrida medsols (se A).. Använd ett kors eller stjärna mönster så att hjulet inte går på cockeyed (se B).
12

Sänk bilen och ta bort domkraften.
13

Spänn muttrarna använder återigen den hävstångseffekt röret. Gör dem så hårt du kan.
14

Pop på navkapsel (om tillämpligt).
15

Lägg allt undan snyggt så det är klart för nästa gång.

16

bort chock, sedan köra till en däckverkstad. De flesta butiker kan fixa lägenheter medan du väntar, och det är oftast billigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70705.html

Previous: No
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.