Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Katalysator Information

Katalysatorer är avgasutsläpp från motorn som installeras på fordon för att minska halterna av avgasutsläpp från fordon. Liknande i storlek och form på ett fordon ljuddämparen, är en katalysator kopplad direkt till fordonets avgassystem. Betydelse

En katalysator är ett avgasutsläpp som är installerat sytems fordonsavgaser för att minska utsläppsnivåerna motoravgaserna, notably de nivåer av kolväteutsläpp. Katalysatorer först installeras på amerikanska bilar år 1976 som svar på växande oro fordon genererade luftföroreningar.
Funktion

Den huvudsakliga funktionen av en katalysator är att minska mängden avgaser kolväteutsläppen lämnar en bils slutröret. En katalytisk omvandlare är fylld med ett tunt, poröst material som kallas katalysator, som är utformad för att reagera med och bränna flödande motoravgaser, därigenom åter brinnande dessa gaser, vilket leder till en minskning av kolväteutsläpp.


Fun Fakta

Fordon försedda med katalysator kräver användning av blyfri bensin. Blyat bensin skadar och förstör katalysatorn elementet inuti en katalysator, vilket gör omvandlaren värdelös som ett avgasutsläpp nedsänkningsanordningen. Addera Geografi

En katalysator är bultad direkt till fordonets avgassystem vid en punkt ungefär halvvägs mellan fordonets avgasrör och avgasrör. Beläget i närheten av fordonets ljuddämpare på en bils undersida, är katalysatorn som normalt installeras vid en punkt nästan direkt under förarsidan arean av en bil.
Fördelar
< p> Katalysator användning resulterar i en markant minskning av kolväten fordon avgasutsläpp, utsläpp som skapas när bensin bränns inuti ett fordons motor. Utbredd katalysator användningen har minskat avsevärt de nivåer för avgasutsläpp från fordon sedan omvandlare blev standard fordonsutrustning 1976.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70298.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.