Hur att kontrollera trycket bränslepump på en 2001 Prizm

En av de fordon som kommit fram från Chevrolet och Geo partnerskap var Geo-Chevrolet Prizm. Infördes 1989, blev Geo Prizm Chevrolet Prizm 1998-2002. Den 2001 Chevrolet Prizm var utrustad med en 1,8-liters bränsle sprutas in-line fyrcylindrig motor. Bränsletrycket på 2001 Prizm kan testas inifrån motorrummet, något lätt. Den 2001 Prizm har en Schrader ventil liknande dem på dina stjälkar däckets ventil som låter dig testa bränsletrycket. Saker du behöver
Liten skruvmejsel
Rag
Bränsletrycksregulator Assistant testare
eller andra person
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Prizm och ställa huven prop. Lokalisera den lilla gröna lock över förarens sida av motorn. Ta det gröna locket som täcker bränslet port provtryckning.
2

Linda en liten skruvmejsel i en trasa. In spetsen på den lindade skruvmejsel i provaren porten. Tryck in stiftet i mitten av hamnen något för att frigöra bränsletrycket i bränslesystemet. Låt trasan för att suga upp bränsle ut från testare hamn under denna procedur.
3

Installera en bränsletrycksmätaren på testaren porten. Be din assistent att vrida tändningsnyckeln till "Start"-läge. Bränslepumpen aktiveras omedelbart och prime bränsleledningarna om drivlinan styrmodulen eller PCM fungerar. Om inget bränsletrycket visas på testaren spårvidd, inspektera och testa PCM. Bränsletrycket för 2001 Prizm bör vara mellan 44 och 50 pounds per kvadrattum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68564.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.