Hur man testar en Steering Rack

Den styrväxel, i ditt utrustad rack-and-pinion fordon, ger exakt styrning styrning med ett minimum av rörliga delar. Den lätta vikten och hållbarheten hos denna konstruktion gör den populär bland tillverkare av personbilar och lätta lastbilar. Det grundläggande systemet består av en ingående axel och kugghjul - drevet - och en horisontell axel och kugghjul - rack - i en tät låda bultad till ramen eller unibody av fordonet. Servoassisterade enheterna innehåller en spolventil på kugghjulsaxeln att ge ström styrhjälp. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Blockera bakhjulen, med stoppklossar, för att förhindra att fordonet rör sig under testet. Aktivera parkeringsbromsen ordentligt. Skjut en domkraft under den främre hjälpramen för framhjulsdrivna fordon eller tvärbalk för bakhjulsdrivna bilar.
2

Höja fordonets front, tills hjulen är i luften, med hjälp av en domkraft placerad under främre tvärbalk eller hjälpram. Stödja vikten av fordonet genom att sänka den på pallbockar placerad under ramen eller tvärbalk.
3

Starta motorn. Beakta framhjulen. Om framhjulen börjar att slå på egen hand utan rattrörelser från föraren, byt styrväxel. Detta tillstånd orsakas av en klibba slidventil i racket och pinjongen. Stäng av motorn.
4

Flytta hjulen fram och tillbaka för hand, från klockan tre och nio positionerna klockan på däcket, och observera dragstänger som förbinder styrningen rack till styrspindeln nära hjulet. Någon märkbar rörelse, med rimlig handkraft på tie-rod lederna, indikerar behov av utbyte av dragstänger.
5

bort framhjulen med en rörtång. Lossa klämmorna på bälgen boot, ligger runt den inre tie-rod och kuggstångsdrivna bostäder, med hjälp av en skruvmejsel eller hylsa och spärrskaft. Skjut bälgen starta mot dig tills den glider ur huset. Inspektera insidan av stöveln för överdriven servostyrning vätskeansamling. Lätt läckage runt tätningarna i huset är normalt, men en ansamling av vätska i bagageutrymmet kräver ersättning av kuggstångsdrivna enhet.
6

Bänd dammet boot som täcker anslutningen pinjongaxeln till rattstången styrarmsaxeln, belägen på toppen av styrväxel, från styrväxeln, med en stor platt skruvmejsel. Inspektera drevet tätning för läckage. Byt kuggstångsdrivna enhet om drevet tätningen läcker. Som med rack sälar, är läckage normala, men en ansamling indikerar ett läckage och indikerar att byte av kuggstångsdrivna enhet behövs.
7

Höj bilen från domkraften, bort läktaren , och sänk bilen tills hjulen vidrör marken. Har en hjälpare vrider ratten fram och tillbaka medan du observerar pinjongaxeln. Om pinjongaxeln flyttas utan att orsaka rörelse vid ratten, byt kuggstångsdrivna enhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68026.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.