Vad händer om min tidpunkten kedjebrott ?

Timing kedjor utför en viktig roll i att hålla ett fordon motor fungerar . Resultaten av en kamkedjan bryta beror på vilken typ av motor din bil har . Effekter på motortyper

En timing -kedjan kommer att vara på antingen vad som kallas en " störning motor " eller en " noninterference motor. " En trasig kamkedja i en noninterference motorn kommer inte att orsaka motorskador , men bilen kommer fortfarande omedelbart stängas av och inte köra . En kamkedjan paus i en interferens motorn kommer att få fordonet att stängas av och även skada kolvarna och ventilerna , vilket leder till dyra motorreparationer .
Timing Chain Funktion

tidpunkten kedjan arbetar för att stänga av motorn kamaxel med en hastighet som är hälften av vevaxeln. Kamaxeln öppnar och stänger insugs-och avgasventilerna i synkronisering med kolvar som rör sig upp och ner .
Förebyggande /Lösning

Treat ändra din kamkedjan precis som andra fordon rutinunderhåll . Hänvisa till din bil bruksanvisning för att lära sig de specifika intervall där du bör byta kamkedjan , vilket ofta är runt varje 60.000 miles .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66030.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.