Tecken på en Radiator Leak

Att ha en grundläggande kunskap om bilar felsökning kan spara mycket tid och pengar spenderas på diagnostik när något verkar vara fel med din bil. Ett problem många förare stöter på är en läckande kylare. Radiatorn håller vätska som används för att kyla systemet. Om det läcker kylvätska, då det kan leda till ytterligare bil oroligheterna. Att veta hur platsen en läckande kylare kan rädda din motor och skona din plånbok. Låg kylvätskenivå

Det mest uppenbara tecknet på att en radiator läcker är en brist på vätska i kylvätsketanken. De flesta fordon har en plasttank med ett märke eller fördjupning som anger var kylvätskenivån ska vara. Om kylvätskan ligger långt under detta område, då det läckt ut någonstans. Källan är ofta kylaren. Om du har märkt några andra aktuella problem relaterade till kylsystemet, fyll behållaren tillbaka till rätt nivå och kontrollera den dagligen för att se om nivån flyttas. I en dag eller två att nivån kommer att vara tillbaka igen om det finns en läcka.
Smell

frostskyddsmedel är oftast vad folk använder i sina kylsystem, och ämnet har en omisskännlig doft. När bilen har haft tid att värma upp efter start, kan den söta, udda och obehaglig lukt av bränt kylvätska blir uppenbart om kylmediet läcker bildar kylaren och droppar på en del som blir varm under användning. Detta kan också indikera packningen problem eller ett potentiellt inre motorns kylvätska läcka.
Pölar

I många fall, skälet till att folk upptäcker att de har en läcka i deras radiatorer är närvaron av en lätt identifierbar pöl i sina bilar. Detta ämne är typiskt grön eller gul i färgen och har en distinkt söt doft. Kylvätska bör städas upp omedelbart eftersom det medför allvarliga hälsorisker, inklusive risken för dödsfall hos djur eller barn vid förtäring.
Överhettning

I händelse av att föraren av bilen är inte alltför uppmärksam när det gäller service och underhåll, kan överhettning uppstå om det finns en radiator läcka. Om föraren inte har märkt några pölar eller en lukt, eller han har inte kontrollerat kylvätska nivåer, kan detta vara den första varningen han får. När temperaturmätaren på bilens streck stiger till farliga nivåer, bör bilen dras över och stängs av omedelbart. En överhettad motor kan bli svårt skadad, och det kan kosta föraren betydligt mer pengar än bara kostnaden för att reparera en läckande kylare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64949.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.