Felsökning av en '86 Honda Civic

Honda Civic började tillverkas 1973. Före Civic, var Honda mer känd för sina motorcyklar än sina bilar, men Civic popularitet ändrade denna uppfattning. 1986 Civic byggdes med infällda strålkastare, som gjorde det lätt att skilja från tidigare modeller. Den 1986-modellen var också den första att erbjudas med en fyra-växlad automatlåda istället för en manuell växellåda. 1986 Civic byggdes med många olika delar och system som kan göra felsökning svårt när bilen inte fungerar korrekt. Två sätt att felsöka den Civic är den doftar bil släpper ut när du använder den. Instruktioner
1

Hitta wireset inuti motorn när du luktar en rökig luktar bränt när du kör. När ledningarna har lossnat och gnugga upp mot de varma motordelarna i Civic, kommer ledningarna att börja brinna och orsaka den lukten. Om smokey lukt är starkare när man saktar bilen ner, bör du inspektera bromstrumman på framdäcken och se om de behöver bytas ut.
2

Undersök Civic s värmeelementet när det finns en stark smaklös lukt i kupén på bilen. Kärnan kan läckande frostskyddsmedel eller kylvätska på golvet av fordonet. Om smaklös lukten är inuti stammen området, titta på gummilister för att se om det har slitits ut och låta regn och annan fukt att komma in i bilen.
3

Titta på syresensorn av bilen när Civic har en stark ruttna ägg lukt. Sensorn kan vara felaktig eller skadad. Andra möjliga komponenter som kan orsaka denna lukt när de misslyckas eller är skadade är katalysatorn, PCV ventil, förgasare och PCV slangar.
4

Kontrollera avgassystemet av Civic när det avger en stark rök luktar som du startar bilen. Du bör särskilt titta på ventilspindeltätningar att se om de är felaktiga eller skadade samt topplockspackning för att se om det läcker kylvätska i cylindrarna på din motor.
5

Hitta kablarna kör på batteriet samt motorns wireset och granska dem när Civic luktar bränt plast. Den wireset kan röra den varma motorn och pyr tråden beläggningar, medan batterikablarna kan ha blivit bruten, korroderat eller har en svag koppling till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67233.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.