Varningstecken att din Automatisk växellåda går ut

Automatiska växellådor är mycket populärt på amerikanska vägar. Även om vissa förare föredrar manuell växellåda, många tycker att det är lättare att manövrera sin bil på stadens gator med automatisk växellåda. Transmissionen är en maskin inne i fordonet, vilket innebär den är mottaglig för att bryta ner som någon annan del av fordonet. Det är därför det är viktigt för förarna att känna till varningssignaler som den automatiska växellådan går ut. Bil Jerks

En av de mest anmärkningsvärda tecken på att den automatiska växellådan i ett fordon som går ut är när bilen rycker samtidigt byta växel. Förare känner sig ofta jerk som kastar dem något framåt när bilen växlar när du kör på vägen. Denna jerk blir mer frekvent och uttalad när det sker som en automatisk växellåda har en hård tid att växla till rätt växel.
Vehicle vindar upp Längre

Varje fordon har en rytm till sin växling vilket gör det möjligt för de flesta att förutsäga när en bil kommer att förändras till en högre växel när de accelererar. Ofta en person känner att bilen likvidation tills den når ett visst antal varv per minut (RPM) och skift. När den automatiska överföringen är att gå ut, bilar spenderar mer tid likvidation till ett högre varvtal vid acceleration innan de flyttas till en högre växel.
Losing Transmission Fluid
< p> Det är viktigt att regelbundet kontrollera din transmissionsolja och tillsätt mer vätska om det behövs för att hålla din överföring i god form och bevara den så länge som möjligt. Men om din bil börjar kräva en betydande mängd av transmissionsolja, kan detta vara ett tecken på din automatlåda går ut. Om detta är fallet, kontrollera först att se till att det inte finns en läcka i slang eller behållaren för vätskan. Om detta inte är en läcka, är chansen din automatlåda går ut. Din bil använder mer vätska för att försöka kompensera för den extra slipning och runkar av kugghjulen inuti din sändning.
Hot Smell

annan varningssignal om din automatlåda är en varm, luktar bränt efter körning av fordonet. De metall växlar i din sändning har problem med att flytta eftersom de maler mot varandra. Detta skapar en brännande lukt du kanske märker även efter körning bara korta sträckor. Denna lukt kan vara ett resultat av något annat fel med din bil, så det är viktigt att ha ditt fordon kontrolleras av en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66078.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.