Felsökning kopplingen på en '86 Honda Accord LX

Kopplingsaggregatet av en '86 Honda Accord LX består av en tryckplatta och en koppling disk. En grundläggande koppling består av två roterande axlar. En av axlarna drivs av en motor, medan den andra axeln driver en annan komponent. I Accord, måste du ha en kopplingsanordning, eftersom motorn ständigt vänder. Däremot behöver du inte alltid vill att makten överförs till hjulen. Du behöver en löstagbar förbindelse mellan motorn och hjulen. Detta är vad kopplingsarrangemanget gör, den ansluter en ständigt roterande motor till en sändning som inte ständigt roterar. Kopplingsaggregatet, på grund av arten av detta sammanhang måste bestå av friktionskomponenter - i detta fall, en kopplingslamell. Över tiden, kommer skivan slits och behöver bytas ut. Men innan du byter den, bör du felsöka kopplingen på Accord. Instruktioner
1

Kontrollera om din kopplingspedal reser till golvet med litet eller inget motstånd. Om den gör det, då din koppling kabeln är trasig eller urtrampningslagret eller gaffeln är skadad. Du måste ha denna servas av en mekaniker.
2

Kontrollera om du har möjlighet att välja växel när kopplingspedalen är nedtryckt. Om du inte kan, då du kan ha antingen en felaktig transaxel, felaktig koppling skiva (ej urkoppling) gaffel och urtrampningslager inbyggnad rätt eller fel, felaktiga tryckplattan eller tryck-platta-till-svänghjulsbultar är löst. Du kommer att behöva ha denna servas av en mekaniker.
3

Kontrollera om kopplingen slirar när det aktiveras. Om den gör det, då din kopplingslamellen är sliten, dränkts av transaxel olja, eller tryckplattan eller svänghjulet är skevt. Du kan också ha en svag membranfjädern eller din koppling bara kunde bli överhettad. Om den är överhettad, sluta köra i några minuter så att kopplingen svalna. Alla andra problem måste servas av en mekaniker.
4

Kontrollera om kopplingen tjattrande eller greppa överdrivet när det aktiveras. Det kan finnas olja på kopplingslamellen foder, eller du kanske har bränt eller glaserat ytskikt. Räfflorna på din kopplingslamellen hubb kan bäras. Du kan också ha en skev tryckplatta eller sliten eller lös motor eller transaxelsmörjmedel fästen. Dessa frågor kommer att behöva servas av en mekaniker.
5

Kontrollera om det finns en överdriven mängd kraft som krävs för att trycka ner kopplingspedalen. Om så är fallet, så har du antingen en defekt tryckplatta eller kopplingen kabeln är bindande. Dessa kommer att behöva servas av en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64038.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.