Hur man diagnostiserar fronttätningen Problem med automatisk växellåda

Automatisk växellåda främre tätningen problem orsakar låga nivåer transmissionsolja inom automatisk växellåda. Den främre tätningen håller transmissionsolja från att läcka ut där momentomvandlaren monteras vid transmissionshöljet. Den främre tätningen är vanligen tillverkade av gummi, ungefär som gummit i en vindrutetorkare blad. Vissa tecken kommer att berätta om transmissionen är i behov av reparation. Saker du behöver
Pappershandduk
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera nivån transmissionsolja ofta. Mätstickan för överföringen är oftast placerad i motorrummet mot brandväggen. Kontrollera nivån när bilen värms upp och på en plan yta. Om nivån sjunker inom några dagar efter mottagandet av ny vätska, det finns en läcka, och det är sannolikt att vara i den främre tätningen.
2

Placera en droppe av vätskan på en pappershandduk och titta på det för 30 sekunder. Om vätskan sprider sig kraftigt och är röd eller ljusbrun färg, är transmissionsolja friska. Om det inte sprids eller har en mörk färg, ska den automatiska transmissionsolja bytas.
3

Leta efter fläckar av rött färgad vätska under bilen. Transmissionsolja ser ut som körsbär sockerlag.
4

Ta bilen till en enhet och se om en förändring i beteendet. Automatisk transmissionsolja är mer trögflytande när den är kall. Om bilen kör bra när det är kallt, men ändras när det är varmt, är transmissionsolja låg.
5

undersöka beteendet hos bilen. Om det inte kommer att stanna i enheten, inte kommer att röra sig från stillastående utan ryck, eller skiftar långsamt eller vagt, är vätskenivån låg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67304.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.