Vad kan orsaka en dieselmotor har alltför Black Smoke?

Diesel entusiaster ofta hänvisa till sina älskade kraftverk med en titel en gång betraktas mer som ett epitet än något annat. The Motorn: s "oljebrännare" moniker var en gång väl-förtjänat, eftersom legioner av lastbilar och tåg skulle häll genom landskapet spyr massiva moln av ondska-proffsiga svart rök. Den nyaste generationen av rena dieselmotorer har inte riktigt eliminerat den rökning, men överdriven röken förblir en bane av den funktionsstörningen oljebrännaren. Svart Smoke

Diesels är bränsle-strypta motorer, vilket innebär att rpm styrs enbart genom den mängd av bränsle som går in i motorn: Ju mer bränslet går in, kommer den mer makt motorn gör inom den begränsningar av syre närvarande. Den svart rök självt är faktiskt aeresolized kolet, och det är vad diesel bränsle ser ut när det blir riktigt varmt men inte har tillräckligt med syre att förbränna. Put ett annat sätt, är rök vad som händer när du har alltför mycket bränsle och inte tillräckligt med luft för att bränna den.


Boost Leaks

Turbokompressor boost läckor och turbo felfunktioner är förmodligen de mest greatest bidragsgivarna till överskjutande motor rök. Turboladdning endast verkligen blev vanligt praxis i de 1960sna och 70sen; turbos drastiskt ökade makten genom att prejar mer syre in i motorn och låta den att bränna mer av bränslet. Renare utsläppen av var en viktigt - om unintended - side effekt till turboladdning. Modern dieslar har vuxit beroende av turboladdaren till den punkten att de inte kan fungera ordentligt utan det; någon avbrott i boost leveransen kommer att betona din motor ut till den punkten om att det kan, återigen, ta up röka

<. br> Review, en belastning av varmluft

komprimera luft gör det varmare, och varm luft - volym - innehåller mindre syre än kall luft. Många nyare dieslar använder laddluftkylare, som radiatorer som används för att kyla den inkommande luften avgift efter turbon har komprimerat den. Denna ena är mer om en lösning än ett problem, eftersom intercooler felfunktion är osannolikt såvida det finns något fysiskt blockerande luftflödet genom det. Dock, kommer tillsatsen av en intercooler eller en större intercooler öka effektivt mängden av luft gå in i din motor. Detta kan hjälpa en rök-benägen diesel för att köra en bit svalare och renare övergripande.


Aftermarket Programmering

Modern dieslar är kända för sin förmåga att göra massiva kraften med little mer än ett nytt dator programmet och en tweak till den turbo: s boost kurva. Injektion massiva mängder av extra bränsle var en gång den go-till närma sig för eftermarknaden programmerare, en strategi som gjorde göra mer makt, men resulterade i massiva moln av svart rök och destruktivt höga avgastemperaturer gas (EGTS-). Moderna diesel tuners har fått en mycket smartare på senare åren, och många har infört uppdaterade program som optimerar motorns: s effektivitet genom injektion timing snarare än att att helt enkelt hälla mer bränsle in och kalla det en dag.


Övriga orsaker

Inte all överskjutande bränsle introduktion är avsiktlig; läckande eller fastnat-öppna injektorer kan injicera mer bränsle än motorn behoven, sålunda orsakar det att röka. Eftersom diesel bränsle är i grunden olja, är den motorn mer än kapabla av bränna eventuella motorolja som gör sin väg in de cylindrarna. Läckande ventiltätningar är osannolika, eftersom laddtrycket tvingar oljan upp i ventilsystem, men turbo olja tätning läcker är vanligt att äldre turbos och kommer faktiskt orsaka röka. Om en säl läckor, då kanske du vill för att prova att kontrollera linjen oljan drainback innan du riva den turbo isär. Drainback linjer täppa ofta med kol och slam, tvingar oljetrycket i turbon att knuffa smörjmedel förbi axeltätningen och in i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68264.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.