Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man byter vindruta på en Mitsubishi

Mitsubishi är en gemenskap av självständiga bolag. Under åren har Mitsubishi vuxit till att omfatta högkvalitativa modellbilar mest känd för sina kraftfulla motorer. Om det skulle hända att vindrutan blir sprucken eller skadad bortom reparation, bör ägaren kontakta sin lokala Mitsubishi tillverkare att beställa nya glas för hans viss modell. Gör-det-själv vindruta byte kan spara ägaren pengar. Med några få verktyg och en assistent, kan glas vindruta byte ske utan att se en kropp mekaniker. Saker du behöver
Mitsubishi anpassad storlek vindrutan
Carpenter kniv
Skyddsglasögon
Utility handskar
stjärnskruvmejsel
Flathead skruvmejsel
Rakblad
Caulk pistol
uretan tätning täta
Backspegel självhäftande
Visa fler instruktioner
1

Kontakta Mitsubishi för att beställa en ny vindruta som passar bilens modell. Hitta en del återförsäljare eller en Mitsubishi-återförsäljare i ditt område.
2

Sätt på skyddsglasögon samt handskar verktyg för att skydda dig från krossat glas och farliga kemikalier.
3

Demontera spegeln inifrån bilens vindruta. Använd en liten Phillips skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller fast spegeln i glaset. Skjut en skruvmejsel under spegeln bas. Bänd basen upp för att lossa den från glaset. Om det är svårt att ta bort, skjut ett tunt rakblad under basen så att det kommer att skära på limmet. Ställ spegeln åt sidan.
4

Från utanför Mitsubishi, använd en mattkniv för att skära runt fönstrets insida gjutning lim. Genomför skärning smidigt, skivning runt omkretsen i en stadig takt.
5

Har en assistent gå inne i fordonet för att driva upp på glaset med tryck. Använd båda händerna för att skjuta på glaset så att den lösgör sig från den vidhäftande tätningen som håller vindrutan på ramen. Fånga glaset från utsidan så att det inte faller och bryter.
6

Lägg mild tvål och vatten till en tjock svamp att rensa bort gunk och klibbigt klister uppbyggd från ramen.

7

Innan du byter vindruta av glas, tillämpa en sträng av uretan täta på insidan av fönsterkarmen. Har din hjälpare ställa glaset på plats genom att försiktigt föra in nya glas i tröskeln. Återigen, utöva påtryckningar på utsidan av vindrutan genom att trycka all din vikt på det så att det blir en lufttät tätning.
8

Låt uretan täta härda i 24 till 48 timmar. Montera spegeln med en backspegel lim, som kan köpas från en Biltema.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59722.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.