Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Vilka är farorna med att köra med en sprucken vindruta?

Spruckna vindrutor är olagligt nästan överallt i USA, även om de exakta reglerna varierar från staten. Din vindruta skyddar dig och låter dig se när du kör. Sprickor påverkar vindrutan integritet och försämra din synfältet, beroende på deras placering. Vindrutan sprickor utgör en fara och bör repareras så snart som möjligt för att förhindra värre problem senare. Även ett litet chip kommer att förvärras av vibrationer eller omgivningstemperatur variationer. Synnedsättning

En sprucken vindruta kan blockera en del av vyn medan du kör, speciellt om det är på förarsidan av bilen. Sprickor på passagerarsidan också orsaka problem när du skanna din synfältet för fotgängare, bilar och andra faror. Ett litet chip eller spricka kanske inte verkar problematiskt, men det kan sprida sig oväntat när som helst om du aldrig få det fixat. Du kan köra och plötsligt konfronteras med en utvidgad spricka rätt i vägen för vyn.
Stödstruktur

I vissa fordon, tjänar vindrutan också som en viktig del av fordonets stödstrukturen. I dessa fall, kan vindrutan skador kompromissa strukturell integritet. Ditt tak kanske grotta i om du får i ett dåligt vraket med en skadad vindruta. Till exempel, Bilglas reparatör Dale Dues berättade Fox 16 News att olyckan påverkan går genom hytten på vissa Ford lastbilar, vilket gör vindrutan spricker särskilt farlig.
Krockkuddar
< p> Krockkuddar fram går av med en hel del kraft och ofta expandera upp mot vindrutan. Airbagen kan skicka farliga glasskärvor flyger genom luften när den träffar en sprucken vindruta som inte har integritet att hålla fast eller splittras säkert. Både föraren och passageraren kan allvarligt skära av den resulterande glaskross.
Ekonomi

Din ekonomi är i fara om du kör med en sprucken vindruta, eftersom denna skada är olagligt nästan överallt. Vissa stater endast bestraffa dig om du har ett chip eller spricka av en viss storlek på din vindruta, medan andra är mer strikt och smälla dig med böter för även mindre skador. Vissa baserar sin bedömning på positionen för skadan. Kontrollera din statens lagar om du märker en chip eller spricka i vindrutan för att se om du kan köra lagligt. Få skadan repareras så snart som möjligt, även om det faller inom juridiska riktlinjer, eftersom den kan expandera och bli olagliga.
Överväganden

Många bil försäkringsbolag täcker vindrutan reparation utan självrisk. Snabb reparation av dessa skador hindrar en sämre spricka och eliminerar farorna med vindrutan skador. Har chips och sprickor repareras omgående, oavsett om du har en sådan täckning. Professionella reparationer är snabb och billig eftersom de flesta marker kan repareras genom att injicera en polymer harts i hålrummet. Detta stabiliserar glaset och stoppar ytterligare skador. Gör-det-själv-kit finns också tillgängliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59803.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.