Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man byter en bakrutan

Byta bakrutan krävs tålamod och rätt utrustning. Det tar också forskning för att avgöra hur de lister på glaset hålls på plats. Om de är gummilister, vilket de flesta nyare bilar har, måste de skäras ut när glaset avlägsnas. Nya lister måste köpas från en auto glas företag. Vissa fordon använder krom, och speciella trim borttagning verktyg måste användas för att förhindra gjutning skador. Saker du behöver
verktyg Molding borttagning
Vindruta borttagning knifes
Kraftig täta pistol
Vindruta bindemedel
Vindruta uretan
Visa fler instruktioner

1

Ta bort den bakre glas lister. Använda en vindruta kniv borttagning oavgjort, skär genom uretangummi som håller glaset till ramen. Den vanligaste kniven är inställd på en 90-graders vinkel och har en kort, flexibel kabel som är fäst som dras av ett handtag. En bra mängd kraft behövs för att dra kniv genom den tuffa uretan. En lång rak-rakkniv kniv används också för att snabbt arbeta igenom raka snitt.
2

Rengör gamla uretan ur glaset ramen. Vindrutan uretan är tufft. Det kommer att ta en vass kniv och tålamod för att ta bort. Addera 3

Pump i nya uretan med en täta pistol. Vindrutan uretan kommer i metallhylsor och finns på bildelar butiker. Rengör det nya glaset och applicera ett bindemedel för att hjälpa glaset hålla sig till uretan.
4

Installera ryggstöd glas. Montera gummilisten vid denna tid om det är påkallat. Har en assistent hjälper till att positionera glaset, sänk botten på plats på glaset stannar, och försiktigt luta toppen på plats. Tryck nedåt på glaset tills det sitter i uretan. Installera Chrome lister om fordonet är så utrustad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59604.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.