Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur vill kolla en MFA Sensor

MFA sensorer används för att kontrollera massa luftflöde går över en motor. Detta visas av spänningen signal som matas in i motorn och bestämmer hur mycket bränsle som skall sprutas in i motorns cylinder. Den inbyggda datorn i bilen styr UD sensorn. Om sensorn inte fungerar korrekt, kommer motorn till bilen avstängning sporadiskt. Du behöver inte vara en bilmekaniker för att kontrollera UD sensorn på din bil. Du kan göra det själv med bara några få verktyg. Saker du behöver
Bruksanvisning
Sensor felsökningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

Placera detektorn schema för din bil. Detta finns i instruktionsboken. Om du inte har instruktionsboken, kan du beställa en via en online-återförsäljare eller om biltillverkaren.
2

Lokalisera MFA sensor inuti din bil. Detta är vanligtvis finns mellan luftrenaren och spjällhuset. Anslut en sensor scanner till UD sensorventilen.
3

Starta bilen. Bilen ska stå på tomgång för felsökningsverktyget för att få en korrekt start läsning av MFA-sensorn. Anteckna avläsningen av MFA-sensorn på tomgång.
4

Ha en vän tryck försiktigt på gaspedalen på bilen för att ta bilen ut på tomgång. Anteckna utgång MFA sensorn när bilen är på en stadig RPM eller varv per minut. Om sensoravläsningar inte skiljer på tomgång och med en ökad varvtal måste sensorn bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59804.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.