Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Bilglas specifikation

Det är lätt att glömma hur viktigt en bil glas är till fordonet. Trots allt, om den gör sitt jobb, du ser rätt igenom den. Men auto glas tillverkas för struktur, säkerhet och aerodynamiska ändamål. Automobile glas har förändrats genom åren, och de nuvarande material återspeglar den aktuella toppen i fordonsteknik. Glass evolution

De första vindrutor var plattor av glas, inte olikt den typ av glas som finns i hemmet fönstren. Genom det sena 1920-talet, dock var Ford-bilar med en mindre farlig typ av glas som kallas laminerat glas. Härdat glas debuterade 1938 och fortfarande ofta används för bakrutan och sidorutan (dörren) applikationer. Aktuella auto glas tillverkare gör flera olika typer av glas för moderna fordon, inklusive hydrofoba glas och värme-förstärkt laminerat glas. Addera Fabrication

Auto glas består av fyra huvudkomponenter : sand, dolomit, soda och kalksten. Cirka 70 procent av auto glas är sand. Vindrutor görs med ett laminat process som följer två glasskivor till ett lager av vinyl. Sido-och bakrutor är gjorda av härdat glas, vilket är glas som upphettas till mer än 1000 grader och sedan snabbt kyls.
Säkerhetsstandarder
p Alla modern bil glas skall uppfylla de specifikationer som anges av den amerikanska Glass Replacement Safety Standards Council och American National Standards Institute. Tester inkluderar front-effekt test, som anger att vindrutan inte skulle rubba från fordonet under en 30-mil-per-timme krasch, och taket krossprovning, som testar hållbarheten av vindrutan när 5.000 kg. eller 1 1/2 gånger vikten av fordonet, vilket som är mindre, appliceras på bilens tak.
Toningssystem

Många stater reglera användningen av fönsterfilm och toning produkter. För vindrutor, förbjuder de flesta stater mörknande fönstren under en viss fabrik märket på främre fönstret kallas AS1. Vissa stater är mer specifika, som Alabama tillåter 6 inches av toning, låter Hawaii för 4 inches och West Virginia tillåter 5 inches. Reglerna varierar också från staten på mängden synligt ljus som måste tillåtas passera genom sido-och bakrutor. Vissa stater, som Pennsylvania, mandat att 70 procent av tillgängligt ljus passerar genom toning produkten. Andra stater, såsom Kentucky, är mer tillåtande, så att 15 procent av tillgängligt ljus. Kontrollera förordningar med ditt tillstånd för att kontrollera vad som är tillåtet i ditt tillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59718.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.