Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Auto Glas Installationsinstruktioner

När glas i bilen är skadad, är det viktigt att reparera det snabbt och effektivt så att du kan köra din bil på ett säkert och bekvämt igen. Det finns många olika glasbitar i ett fordon som kan brytas. Lyckligtvis, när du lär dig att byta ut ett stycke, gäller samma grundläggande process för att installera extra auto glas. Saker du behöver
Packning
Auto-glas lim
Flat kantade glasskiva Tool Review eller skyddande drapera
Window regulator
Phillips skruvmejsel
Visa mer instruktioner
Främre eller bakre glas
1

Identifiera limmet och glas typ för din bil. Ring en retail glas butik och berätta året, märke och modell av din bil utöver den specifika glasbit som är trasig. Alternativt, be din bilhandlare eller mekaniker för typ och mätningar av glaset som fungerar bäst för din bil. Också be återförsäljaren för bästa lim för väderförhållandena i ditt område. Med nyare modellbilar i milda klimat, till exempel, kommer en uretanlim nästan alltid användas och kan köpas på de flesta bil-butiker.
2

Köp glaset och limmet. Köp den exakta glas och lim som återförsäljaren rekommenderar, antingen från den återförsäljare eller från en annan glas återförsäljare i ditt område. Addera 3

Täck insidan av bilen med ett ark eller en skyddande duk . Vara noga med att täcka alla områden som eventuellt kan komma i kontakt med glasbitar.
4

bort det trasiga glaset, lim och vindrutetorkare från fordonet. Använd handskar och en rak kant för att försiktigt ta bort bitar av krossat glas och den befintliga bindemedlet från fordonet. Om vindrutan byts ut, ta bort torkarna genom att lossa skruvarna på torkarna med en skruvmejsel.
5

Dra packningarna bort av glaset och ta bort smuts och rester som samlats i området runt glaset med en skurborste och en all-purpose rengöringsmedel.
6

Seal området runt glas med glas tätningsmedel, sedan installera packningen ovanpå detta lager av tätningsmedel.

7

Ställ det nya glaset in i spåret av packningen. Fortsätt runt hela omkretsen av glaset, dra packningen upp och över den yttre kanten när du går. Använd fingrarna och en plast platta kanter auto-glas verktyg för att installera packningen. Detta verktyg kan köpas hos din lokala bil butik.
8

Applicera en tunn linje av lim runt utsidan kanten av glaset under packningen. Ta bort eventuella extra lim med ett rakblad. Limmet ska vara torr och klar för användning inom 90 minuter efter appliceringen.
Side Window Installation
9

Sänk fönstret hela vägen. Ta den negativa kabeln på bilbatteri - och ställ in kabeln så långt från batteriet som möjligt - om fönstren är elektrisk. Ta tätningslist på den yttre kanten av dörren och ta bort den.
10

Ta bort skruvarna från dörrpanelen och dra panelen uppåt för att lossa den från klämmorna. Använd en dammsugare och händerna (med handskar) för att ta bort alla trasiga bitar av glas från insidan dörrpanelen.
11

Installera det nya fönstret genom att skjuta ner glaset i dörren. Använd ett fönster regulator att skruva fast glaset. Fönster tillsynsmyndigheter kan köpas hos din lokala bil butik. Sätt tillbaka luckan ihop genom att skjuta panelen på plats och dra åt skruvarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59539.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.