Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

DIY Vindrutan Reparation för en prick

Agera snabbt när du får en tjur chip ögon sten i vindrutan och spara hundratals dollar i ersättningskostnader. Vindrutor görs med ett skikt av laminat mellan två skikt av glas. Inverkan från en sten skapar en luftfylld separation mellan det yttre skiktet och laminatet. För att reparera detta, måste luften bytas ut med en transparent bindeharts. En engångsbruk gör-det-själv prick reparation spruta satsen är mindre än $ 20 per 2010 bildelar och varuhus, och reparationstid är ca en timme. Saker du behöver
Skyddsglasögon /visir och handskar
pappershanddukar
Glasrengöringsmedel
Tvättsprit
Rak stift eller synål
bullseyehjärta reparationssats

Visa fler instruktioner
Förberedelse
1

Försäkra din bil är inomhus eller under fullständig nyans. Reparationen hartset härdar med ultraviolett strålning från solljus.
2

Värm glaset, om det behövs. Glas bör vara cirka rumstemperatur. Om det är för kallt, värma den med en hårtork. Gradvis värma glaset med en upprepad spiralrörelse med början från ramen av vindrutan och långsamt går mot pausen. Håll hårtorken ca 12 inches bort från glaset. För mycket värme för tidigt kan orsaka avbrott sprida. Om fordonet har varit i solen och glaset är för varmt, låt bilen sitta i skuggan med fönstren öppna tills den svalnar tillräckligt för att beröra. Avbrottet ska vara torr. Försök inte att reparera om det har bara regnat eller alltför snart efter morgondagg.
3

Rengör vindrutan inom 2 inches av chipet med fönsterputs eller tvål och vatten för att förhindra att smuts förorenar reparationsstället. Spray /våt handduk eller trasa torka sedan glaset. Applicera inte spray /vatten direkt på vindrutan. Denna metod kommer att undvika att få fukt i prick. Använd en pappershandduk fuktad med alkohol för att rengöra reparationsstället, sedan skrapa ur alla lösa glas och smuts från gropen med nålen, stift eller hörnet av ett rakblad.
Reparation

4

Ta det tvåsidiga självhäfta disk ur förpackningen och dra bort skyddsfilmen på ena sidan. Placera disken under pausen, med chipet direkt under hålet och tryck försiktigt på glaset. Försiktigt släta över flera gånger med tummen eller fingret från mitten utåt för att säkerställa en lufttät tätning.
5

Ta bort skyddspapperet från ovansidan av skivan. Centrera injektionen piedestalen på disken och tryck på kanterna runt den ihåliga vinklade skaftet försiktigt för att säkerställa en tät förslutning. Observera att sockeln ska placeras så att skaftet pekar så rakt upp som möjligt.
6

Skär spetsen av röret av harts och sakta häll cirka tre fjärdedelar av den flytande harts in i skaftet, var försiktig nej till överfullt. Recap och spara resterande harts för slutet av reparationen.
7

Med ena handen stöder stammen och piedestal, tryck fast sprutan på plats (med kolven redan i botten) säkerställa en tät förslutning . Håll i sprutan och dra försiktigt upp kolven och låsa den i position som anges nära toppen. Vänta 10 minuter medan luften sakta dras upp från mitt i prick. Från piedestalen
8

Separat sprutan och sätt tillbaka ordentligt. Detta bryter cykeln och låter lufttrycket i för nästa steg.
9

försiktigt trycka ner kolven och låser in det läge som anges på sprutan och vänta i minst 20 minuter. Trycket skapas tvingar reparation harts i mitt i prick för att ersätta den tidigare undanträngda luften. För mycket tryck för snart kommer att gå utöver mitt i prick och skapa en prästkrage effekt.
10

Separat sprutan från stammen och piedestalen och använda rakblad för att ta bort den bifogade disketten och piedestal från vindrutan. Använd en pappershandduk för att fånga kåda droppade från reparationen.
11

Krama ur tuben av återstående harts för att placera några droppar i chipet och sedan täcka med plast härdande filmen ingår i satsen. Flytta din bil i solen och låt reparera botemedel för 15 minuter till en timme, beroende på hur molnigt det är.
12

Sedan hartset har härdat, dra av härdande filmen genom att bända ett hörn upp med ett rakblad. En upphöjd harts patch kommer att lämnas och måste skrapas jäms med glaset. Använda rakbladet, skrapa från kanterna inåt för att förhindra att dra plåstret hartset från gropen av chipet. Din reparationen är klar. Rengör vindrutan och avyttra reparationsmaterial ansvarsfullt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59630.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.