Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur installera nya vindruteglas

Installera ny vindruta är nödvändigt om din bil vindrutan har knäckt eller krossas. En skadad vindruta är inte bara fult, det är också en synskada som kan äventyra säkerheten för föraren och passagerarna. Enligt AutoMedia.Com, vindruta sprickor som hindrar visionen är olagligt i många stater och kan leda till att föraren får en stämning. Carsdirect.com varnar att vindrutor bör endast installeras av personer med erfarenhet av glas installation eftersom vindskydd är viktiga enheter som kan orsaka allvarliga skador om den inte installeras korrekt. Saker du behöver
Ny vindruta
Trim Remover Review Utility kniv
Mejsel
Plastic vindrutan pinne
Suction parentes
Dukar
uretanprimer
tätningspistol
Sandpapper
Gummiklubba
Flow-grade butyl tätningsmassa
Maskeringstejp
Glasrengöringsmedel
Skyddsglasögon
Gummihandskar
Visa fler instruktioner
Förberedelser

1

Skjut en trim remover, som är ett verktyg som liknar en skruvmejsel och ett spett, försiktigt över den svarta trim område av vindrutan tills du hittar klippet som håller vindrutan på plats. Håll trim på plats med trim remover och använda en brukskniv att försiktigt skära det första lagret av trim. När väl det första skiktet avlägsnas, skära bort det andra skiktet på samma sätt.
2

Lyft vindrutetorkarna från torkararmarna att ta bort dem, sedan försiktigt skrapa det adhesiva materialet från under vindrutan med en mejsel.
3

Dra vindrutan framåt med hjälp av en plast vindruta pinne, ta sedan bort alla klipp från vindrutan. Låt vindrutan vila i öppningen.
4

parentes Placera sug på vindrutan för att skydda vindrutan från splittring, och försiktigt bort vindrutan från bilen.
Installation
5

Rengör vindrutan monteringsytan på bilen grundligt med hjälp av en mejsel och en trasa för att avlägsna skräp.
6

Applicera en sträng uretanprimer med en tätningspistol på vindrutan monteringsytan.
7

Scuff monteringsytan på den nya vindrutan med sandpapper, sedan applicera en sträng uretanprimer med en fogtätning pistol runt hela den nya vindrutan monteringsytan.

8

Place sug fästen på den nya vindrutan och lyft försiktigt vindrutan på bilen. Skjut den nya vindrutan försiktigt in i vindrutan monteringsytan, ett lätt tryck för att fästa den nya vindrutan till uretanprimer.
9

Kontrollera att det inte finns något mellanrum mellan vindrutan och monteringsytan, ta sedan bort alla överskott primer med en trasa.
10

Tryck trim tillbaka på plats över den nya vindrutan med händerna eller en gummiklubba, sedan tillbaka vindrutetorkarna till torkararmarna.
11

Ansök flow-grade butyl tätningsmedel till den nya vindrutan och täcka området med maskeringstejp. Rengör den nya vindrutan noga med fönsterputs och en trasa.
12

Vänta flera timmar tills härdar innan du tar bort maskeringstejp eller kör bilen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59537.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.