Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur bli av en spricka på en vindruta

handskas med sprickor och flis till din bil vindrutan är avgörande för att garantera säkerheten för dig själv och andra som färdas i bilen. Sprickor orsakas ofta av stenar, grus och annat skräp på vägen studsar vindrutan. I de flesta fall skadan är obetydlig, men reparation måste utföras så snart som möjligt för att stoppa sprickan försvagar hela bärande vindrutan, vilket kan leda till allvarliga skador. Saker du behöver
Clear
tejp Små handhållna motordrivna roterande verktyg
Sponge
Tvålvatten
Fönster reparationssats
Visa fler instruktioner

1

Lämna sprickan ensam tills du har tid och de nödvändiga verktygen för att försöka en reparation. Moderna bilfönster har normalt en laminerad plast beläggning, vilket innebär att när delar av vindrutan kan splittras eller skadas, kommer underliggande glasskikt inte explodera bara på grund av en liten spricka eller chip. Det finns tillräckligt med styrka i vindrutan för att stanna intakt länge nog för dig att ta bilen till ett garage eller bilverkstad.
2

Ansök klar tejp till sprickan om det är mer omfattande , hålla en rulle i handskfacket för snabb och enkel åtkomst. Använd en bred rulle så att eventuella små, lösa glassplitter hålls intakt och att ge adekvat bevarande av de glasskikt och laminat. Gå inte överbord med bandet men som du inte vill att det ska begränsa vyn när du kör.
3

Parkera bilen på en plan yta när du är redo att reparera sprickan.
4

Rengör vindrutan med såpvatten, se till att du tar bort allt skräp från sprickan med den motoriserade roterande verktyg i din reparationssats. Du kan använda verktyget för att vidga sprickan något som detta kommer att göra det lättare att tillämpa harts.
5

Fäst reparation klistermärken på insidan av den spruckna vindrutan. Tillämpas korrekt, bör klistermärke täcker så stor del av den spruckna vindrutan som möjligt.
6

Injicera massan till sprickan med pumpen eller sprutan ingår i reparationssats. Undvik luftbubblor genom att upprätthålla ett jämnt flöde av harts. Hartset måste ta kontakt med insidorna på vindrutan.
7

Fäst de återstående klistermärken över plasten och låt den härda i minst fyra timmar för att ge det tid att ställa in i vindrutan . När du tar bort klistermärken inspektera platsen noga för att se till att plasten helt har härdat.
8

Ta din bil till en kvalificerad professionell om du inte känner dig säker att bli av sprickan själv. I svåra fall, om vindrutan splittras, kommer hela glasrutan måste ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59625.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.