Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man fixar ett hack i en bil vindruta

Reparera en nick i en vindruta är inte så lätt som det kan verka. Du måste först ta en närmare titt för att se om chipet är på ytan eller om det går att mellanskiktet av vindrutan där det finns en tuff skikt av plast för att hålla glaset från splittras. Du ska då avgöra om nick en bullseye paus med en mycket liten yta hål, eller om det finns någon spindel sadelgjord eller linjer som strålar från pausen. Dessa kan orsaka allvarliga problem och är inte lätt repareras. Saker du behöver
Glasrengöringsmedel
Vindruta reparationssats
Single-rakblad
Visa fler instruktioner
1

Ren och flagna små glas chips från runt hålet med nålen levereras i vindrutan reparationssats. Plocka kanterna för att jämna ut dem. Försök att något förstora hålet genom att lösgöra vassa skärvor. Syftet är att möjliggöra bra flöde av fyllmedlet harts för att fylla kaviteten.
2

Spray glasrengöringsmedel direkt i hålet. Bräddning hålrummet med renare att tvätta bort de små glasskärvor. Rengör omgivande området och låta reparera webbplatsen för att torka. Flytta fordonet till ett skuggigt område.
3

Fäst reparationssats s injektor bas på vindrutan. Fyll basen med harts. Montera sprutan i botten, dra upp den och låsa den på plats. Detta skapar ett vakuumtillstånd, och bubblor börjar bildas som luften försvinner hålet i vindrutan. Lämna det i stället för 10 till 20 minuter. Skjut ner sprutan, och låsa den på plats. Detta tvingar harts i pausen. Låt det sitta i ytterligare 20 minuter.
4

Avlägsna sprutan och basen. Städa upp överflödigt harts. Om ett litet hål kvar, fyll den med en droppe av överblivna harts, och täcka reparationen med den härdande filmen. Flytta fordonet till solljus och låt det sitta i 30 minuter. Skrapa bort överflödigt harts med ett rakblad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59610.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.