Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man reparerar en Plastic vindruta

Plast vindrutor är extremt hållbara och mindre känsliga för att bryta än vindrutor. Till skillnad från vindrutor, majoriteten av plast vindrutor är säkra när de sätts under stress. Men, kan finna en vindruta byte plast vara svårt. Lyckligtvis kan plast repareras med akryl lim och plast polering föreningar. Saker du behöver
akryl lim sälja Squeeze flaska plast applikator
polering förening
100 procent bomull trasor
målare maskeringstejp
diskmedel
Visa mer Instruktioner
en Flygplan vindrutor utnyttja styrkan i plast.

Tvätta vindrutan på båda sidor med diskmedel och varmt vatten. Rengör sprickan. Använd endast en 100-procent bomull trasa för rengöring av vindrutan för att undvika repor på blank yta. Smuts och fett kan bilda en barriär som hindrar limmet från smältning av trasig plast. En spricka kan fortsätta att dela upp om den inte cementerad.
2

Tape området runt sprickan med målaren maskeringstejp, lämnar en ¼ "border av exponerad plast runt sprickan. Lösningsmedel cement kan ärr den fullföljande av en plast vindrutan om den tappar på vindrutan ytan. Bandet skapar en barriär mellan vindrutan och cement.
3

Fyll applikatorn flaskan halvvägs med lim. akryl lim fungerar för nästan alla genomskinliga plaster. med tummen och pekfingret, applicera tryck på sidorna av flaskan tills vätskan är nära korken. Något släppa ut trycket. Ett vakuum har nu skapats i flaskan, hålla cement från spilla när flaskan lutas under ansökningsprocessen.
4 Båt vindskydd är dyra att ersätta och ofta måste vara skräddarsydd.

Applicera en tunn sträng av cement ner längden av sprickan på ena sidan av vindrutan. Kapillärkraften gör att cementen som skall dras in i sprickan. Efter cementen har torkat i två timmar, avlägsna maskeringstejpen. Applicera maskeringstejp runt sprickan på den andra sidan av vindrutan, vilket ger en ¼ "boarder runt sprickan. Applicera en tunn sträng av cement, och tillåter 24 timmars torktid innan du fortsätter till steg 5.
5

Applicera en liten mängd av polerande förening på en 100-procent bomull trasa. Ta bort eventuellt kvarvarande maskeringstejp från runt sprickan. Buff området runt sprickan tills eventuellt kvarvarande cement har polerats bort. Den polering föreningen innehåller ett slipmedel som slipar ner limrester, samtidigt lämnar plasten klar. Tvätta vindrutan en gång till, på båda sidor, med diskmedel. Projektet är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59626.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.