Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Gör det själv vindruta ersätter för en Mazda 626

Lagen kräver ersättning av en vindruta för en spricka som är större än storleken på ett kvartal. Din vindruta är en av de viktigaste säkerhetsfunktioner på din bil. En defekt eller felaktigt installerade vindrutan kan leda till allvarliga skador. Om din Mazda 626 upplevelser ett roll-over, kommer vindrutan hålla bilen från att kollapsa. Det rekommenderas att installationen görs av en professionell, men om du tar dig tid och är noggrann, kan du göra det själv. Saker du behöver
Stora dukar vinyl droppe
Maskeringstejp
Rakblad
platt skruvmejsel
Små kofot
Sandpapper
Bindemedel
Silikon
Säkerhet handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vindruteramen skador. Ramen håller fönstret bör vara fri från bucklor, skärsår och korrosion. Om det finns skador på vindrutan ram, har det reparerade först. Den nya vindrutan inte binder korrekt till en böjd ram annars.
2

Lay dukar vinyl tryckfall över huven på din Mazda och över instrumentbrädan. Vindskydd är gjorda av säkerhetsglas som kan splittras i tusen bitar om drabbade på rätt plats.
3

bort torkarbladen och armar med en platt skruvmejsel.

4

Ta bort packningen runt hela vindrutan. Använd en platt skruvmejsel för att bända upp packningen ut samtidigt som du drar på det.
5

Skär täta runt vindrutan med ett rakblad, skär runt kanten på hela fönstret. Detta kommer att bryta silikontätning, separering av vindrutan från ramen.
6

Avlägsna vindrutan genom insättning av en kofot under vindrutan och försiktigt lyfta ut det vid ett hörn. Arbeta dig runt hela vindrutan. Har en assistent hjälpa dig att lyfta den ur ramen.
7

Prep monteringsytan och nya fönster. Använd sandpapper att slipa runt kanten av vindrutan ram. Detta kommer att säkerställa korrekt kontakt med det bindande medlet. Applicera bindemedel till hela monteringsytan. Använd sandpapper runt kanten på den nya vindrutan. Den kontaktpunkten i den nya vindrutan måste vara grov för bindemedlet att arbeta. Applicera bindemedel på den inre kanten av den nya vindrutan för att säkerställa en vattentät förslutning.
8

Lägg en sträng av fogmassa på monteringsytan runt kanten av hela fönsterramen. Kontrollera att det inte finns några luckor.
9

Placera det nya fönstret i ramen med din assistents hjälp, och se till att trycka fast den på plats. Efter bindemedlet har satt, byt gummipackningen genom att trycka den på plats för hand. Sätt tillbaka vindrutetorkarna och armar, sedan bort överflödigt silikon från fönstret och bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59570.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.