Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Vad är en metalloxid vindruta ?

Bil vindrutor har förbättrats avsevärt sedan införandet av de första versionerna säkerhetsglas 1905 . Vindrutor innehåller metalloxider ger en elektrisk avisning option eller en värmereflekterande förmåga . Historia

första vindrutor innehåller metalloxider dök upp i slutet av 1980 och installerades på vissa bilar ( oftast dyrare modellerna ) under hela 1990-talet och in på 2000-talet .
metalloxiderna

Ett metalloxiden är en kombination av en metall och syre. Oxider av tenn , är zink och /eller indium används i vindrutor .
Metal Oxide värmeelement

Elektriskt ledande transparenta metalloxidfilmer införlivade i en vindruta används för att värma vindrutan för avisning .
Metal Oxide Reflektivitet

En tunn beläggning av silver används i vissa vindrutor att reflektera infrarött och ultraviolett ljus . Metalloxider används i dessa vindrutor att skydda silver beläggning och för att minska reflektioner av andra strålar .
Nackdelar

Vindrutor innehållande metalloxidpartiklar kan störa radiosignaler. Fordon utrustade med tollway auto - pass system kräver ofta en externt monterad transceiver om de har en vindruta metalloxid .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59491.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.