Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur byter jag en vindruta på en 1978 Ford?

Spruckna vindskydd är inte bara olagligt i de flesta stater, men är inte säker på vägen. Skadade vindrutor låt också fukt vilket, enligt Auto Media, förorsakar frätande rost bildas på stålytor och kompromissa limfogen av vindruteglaset. För att byta en vindruta på en 1978 Ford fordon, behöver du några verktyg, en kraftfull bindemedlet och en assistent som hjälper dig. Kontakta din lokala Ford tillverkare att beställa nya glas som passar din '78 modell. Saker du behöver
ersätter glas
Safety slitage
stjärnskruvmejsel
skruvmejsel
Rakblad
Vindruta trim krok
mattkniv
Mild Rags tvål

Caulk gun
uretan täta
Backspegel självhäftande
Visa fler instruktioner
1

Använd skyddsglasögon och handskar verktyg för att skydda dig mot farliga glas.
Sida 2

Demontera backspegeln. Med en liten Phillips skruvmejsel, ta bort skruvarna som håller fast den mot glaset. Skjut en liten skruvmejsel under spegeln bas och börjar bända uppåt. Om limmet är för stark, skjut ett tunt rakblad under basen så att det kommer att skära på limmet. Ställ spegeln åt sidan när du har tagit bort det.
3

Använd en trim borttagningsverktyg att ta bort bilens övre beklädningsdetalj som linjer utanför vindrutan. Sätt kroken av verktyget inuti gapet mellan basen av vindrutan och dess weatherstripping. Kroken måste nå ända inne i trim tills den stannar vid trim klippet. När kroken når inuti klippet, dra uppåt på klippet så att det kommer att lossa på trim. När trim lossas, kan du ta bort den manuellt.
4

Använd en mattkniv för att skära fönstrets insida gjutning från utsidan av Ford. Gör snitt släta, skivning runt omkretsen i en stadig takt. Inifrån bilen
5

, tryck på glaset med båda händerna för att få bort vindrutan från sin ram. Har en assistent fånga glaset från utsidan av bilen så att den inte kommer att falla och bryta.
6

Använd mild tvål och en trasa för att rengöra bort klibbigt klister uppbyggd från insidan av ramen innan ersätta vindrutan.
7

Applicera en sträng av uretan täta på insidan av fönsterkarmen. Med din assistent, som glaset i botten av ramen först, och sedan lyfta den övre delen av glaset upp och inuti ramen. Tryck din kroppsvikt på glaset så att det skapar en lufttät tätning.
8

Låt uretan täta att ställa i 24 till 48 timmar. Montera tillbaka backspegeln med en spegel lim, som du kan köpa från en Biltema. Följ återmontering processen enligt anvisningar på produktens etikett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59726.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.