Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man byter vindruta på en 1967 Chevy Nova

Om vindrutan på din 1967 Chevy Nova är sprucken, är det klokt att byta ut det snabbt. Även en liten spricka kan växa till en stor en med tiden. En sprucken vindruta kan leda till en biljett, och presenterar även ett säkerhetsproblem. Din vindruta inte bara blockerar vinden, är det också en av bilens viktigaste säkerhetsutrustning. Korrekt installation av vindrutan är avgörande för att skydda dig i händelse av en olycka. Saker du behöver
dukar Vinyl droppe
Maskeringstejp
Rakblad
platt skruvmejsel
Små kofot
Sandpapper
Bindemedel
Silikon

Visa mer instruktioner
1

Inspektera den trasiga vindrutan och ramen runt det. Kontrollera om skador på monteringen området. Bucklor, sprickor och korrosion kan göra en bra tätning för den nya vindrutan omöjligt. Om det finns skador, få den reparerad innan du installerar den nya vindrutan.
2

fastställa drop dukar. Placera en vinyl duk på motorhuven på bilen under vindrutan. Sprid ut en annan trasa över instrumentbrädan i bilen. Detta för att skydda både exteriör och interiör av bilen från någon krossat glas från gamla vindrutan. Addera 3

Ta bort torkarbladen och armar. Du kan använda en skruvmejsel för att ta bort dem.
4

Dra vindrutan packningen off. Sätt platt skruvmejsel under packningen. Med hjälp av skruvmejsel, bänd och dra packningen av. Ta inte bort krom från Nova.
5

Avlägsna kittet. Använda ett rakblad gå runt hela vindrutan för att skära fri vindrutan från tätningsmedlet.
6

Ta ut genom vindrutan. Sätt kofot under vindrutan och försiktigt bort det. Din assistent kan hjälpa dig med det.
7

Rengör ny vindruta och monteringsytan. Detta område måste vara ren för att säkerställa en tät bindning. Kör sandpapper runt monteringen området. Applicera bindemedlet runt området. Sand den nya vindrutan runt kanterna. Applicera bindemedel till det.
8

Fastställa en sträng silikon. Det ska gå runt hela monteringen området.
9

Installera den nya vindrutan. Har din assistent hjälper dig att noggrant placera vindrutan. Tryck ordentligt och låt bindemedlet torr. Byt packningen runt vindrutan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59565.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.