Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man lägger ett fönster i en CJ7

Jeep CJ7s har två olika typer av fönster beroende på vilken typ av dörr är installerad på din Jeep. Detta fönster kan vara en snap-in-place plastfönster eller ett glasfönster. Plast fönster är lätta att byta ut bara genom att knäppa ett nytt fönster i stället för den gamla, men glasfönster kräver mer ansträngning. Försiktig när du hanterar fönstret, genom att tappa det på en kant kommer att orsaka att glaset splittras. Saker du behöver
Skruvmejsel
Dörrpanel brytjärnet
set Drive uttag, 3/8-tums
sockeltillägg
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna dörren till Jeep innehåller fönstret som måste bytas ut. Det finns bultar som måste avlägsnas innan dörrpanelen kan avlägsnas från CJ7.
2

Ta bort skruvarna under armstödet av Jeep CJ7, med hylsnyckel. Ta bort skruven i det inre dörrhandtaget. Skjut fönstret verktyget vev remover mellan fönster vev bas och dörrpanelen. Du hör ett klick när låsringen frigörs. Dra fönstret veva ut sin post.
3

Dra armstödet och dörrhandtag täckplåt bort av den inre panelen. Wedge dörren verktygspanel borttagning mellan dörrkarmen och den inre panelen. Det finns en serie av klipp som håller fast panelen vid dörrkarmen. Använd borttagningsverktyg att bända dessa klipp ur deras tillgång hål.
4

Lyft den inre panelen rakt uppåt för att lossa den från fönstret spåret och ta bort den från CJ7. Ställ den åt sidan där den inte kommer att vara i vägen.
5

Skjut fönstret veva tillbaka på veven post och använda den för att sänka fönstret. När fönstret är ur vägen, dra fönstret weatherstripping off av dörrkarmen. Titta på de runda tillgång hålen i dörrkarmen där den inre panelen installerades. Inuti dessa hål, hitta de bultar som fäster det nedre fönstret spår till dörrkarmen. Använd hylsnyckel för att ta bort dessa skruvar.
6

Höj fönstret tills du kan se den nedre spår där fönstret är monterat. Ta bort skruvarna som fäster fönstret till denna punkt. Dra fönstret ut på banan, sedan ut genom dörren.
7

Montera det nya fönstret i dörrkarmen på samma sätt som den gamla fönstret togs bort. Det finns två hål i botten av glaset. Rikta dessa med bultar i nedre spåret i fönstret och försiktigt snug fästskruvarna på plats.
8

Skjut fönstret spår på det nya fönstret och fäst dem med sina bultar. Använd hylsnyckel för att dra åt dessa bultar på dörrkarmen.
9

tillbaka fönstret väderskydd på dörrkarmen. Kör fönstret hela vägen upp till tätt gummit mot metall dörren. Kör fönstret hela vägen ner. Sätt tillbaka luckan på motsatt sätt från vilket den avlägsnades för att slutföra installationen av det nya fönstret i Jeep CJ7.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59808.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.