Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Fakta på vindrutor

Vindskydd började som skyddar mot vind, men de har utvecklats till mycket mer än så. Förutom skydd mot väder och vind och flygande skräp, de agerar för att dämpa kraften i kollisioner. Förutom säkerhetsfunktioner, vindskydd idag också erbjuda kosmetiska detaljer. Historia

De första bilarna kom inte med vindskydd som standardutrustning, så bilisterna använde skyddsglasögon. Tillverkarna sålda vindrutor spegelglasfasader som lyxvaror. Ändå kunde de splittras.
Växande efterfrågan

När människor började att köra i alla väder och köpte mer slutna fordon, efterfrågan på vindrutor och fönster ökade. Laminerat glas, som innehöll ett cellulosaskikt, stärktes kraftigt vindrutor. Glas kvalitet och produktion förbättras och kostnaderna sjönk.
PVB Vindskydd

Polyvinylbutyral ersatte cellulosan inre skikt av laminerat glas, vilket resulterar i en ännu starkare vindruta. PVB absorberar också stötar vid kollisioner och förhindrar passagerare från att gå igenom vindrutan.
Vindruta Skador

flesta skador på moderna vindrutor är flis från små stenar som däcken kasta i luft. Effekten har splittras inte glaset, men sprickan försvagar glaset och kommer att sprida om du inte reparera chipet.
Ytterligare funktioner

Moderna vindrutor erbjuda många funktioner, inklusive värmeelement, speciella beläggningar sol och antenner. Du kan också tona dem i många nyanser.
Kostnad

Vindruta reparation snarare än utbyte har vuxit i popularitet. En ny vindruta kostar mellan $ 250 och $ 1000, men reparationer genomsnitt $ 50 till $ 75.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59489.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.