Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man installerar vindruteprofil

Bil och lastbil vindskydd hålls på plats med en gummipackning eller tätning och en kantlisten. Denna kantlisten, vanligen tillverkade av gummi, kommer att åldras med tiden och vindrutan kan börja läcka runt kanterna. När detta händer, är borttagande av vindrutan i allmänhet inte nödvändigt, men glaset bör åter fästas i bilen med nya gjutning. Installera nya vindruteprofil kan vara knepigt om du inte använder rätt verktyg och rätt steg. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
Plastic kanter packning Tool Review Sug handtag eller kopp
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Tryck en sugkopp på vindrutan glaset för att säkra sugkoppen handtag. Vrid handtaget, och samtidigt se till att det är centrerat till glaset. Lossa glaset långsamt, samtidigt som en fast, kontrollerad grepp på sug handtaget.
2

bort klippet center vindrutan, finns längst ned i mitten av vindrutan glaset. Detta klipp håller formning tillsammans med sina ändar. Skjut den från den ena änden av formstycket och den andra för att ta bort den helt. Dra på kantlisten tills det kommer ut ur sin gummipackning runt vindrutan. Hålla en hand på sug handtaget ifall gummipackningen håller glaset blir alltför lös. Även om det är normalt att packningen kan lossna, bör det inte vara lös nog att släppa vindrutan.
3

När gamla gjutningen är ute, installera den nya gjutningen genom att trycka ena änden i botten center vindrutan packning. Använd packningen verktyg för att hjälpa driva gjutning till packningens spåret runt vindrutan.
4

Montera listen långsamt som goingit för snabbt kan skada packningen eller glas. Använd sug handtag för att försiktigt flytta glaset från sida till sida, så att listen för att passa och sitta ordentligt.
5

Skjut klämman på ena änden av vindrutan efter gjutningen har skjutas genom packningen hela vägen runt fönstret. Tryck den andra änden av klämman ordentligt i packningen för att låsa den på plats. Använd packningen verktyg för att se till att den är ordentligt låst. När den är satt på plats, ta bort sugkoppen från vindrutan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59684.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.