Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man fixar en Pitted vindruta

Vindskydd är svåra att reparera, oavsett problemet. Det krävs tålamod och planering, en grundlig förståelse av de inblandade processen och en realistisk förväntan på resultatet. Förbättringar kan definitivt göras, men återvänder skadat glas till som ny kvalitet är högst osannolikt. Med detta i åtanke, det finns flera processer som kan användas för att polera urkärnade glas. Svårt nöts glas bör bytas ut. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Handskar
Nylon borste
Sponge
variabel hastighet borrmaskin
Polersvamp
polermedel (cerium-oxid-baserad)
Putsduk
Rain X (eller motsvarande)
Visa fler instruktioner
1

Skrubba vindrutan med en nylon-borste. Använd en flytande diskmedel. Detta kommer att ta bort eventuella oljiga rester från glaset och rengör urkärnade områden av partiklar som har fastnat inuti dem. Skölj glaset med vatten.
2

Ta på skyddsglasögon och handskar. Applicera ett kommersiellt polermedel till glaset och polera den med en borrmaskin med variabel hastighet inställd på låg. De flesta föreningar innehåller ceriumoxid som ett slipmedel. Detta tar bort glaset tills det omgivande området är nivå med gropen. Eftersom glaset tas bort, kommer en del av den börjar att fylla gropen och ge ett falskt intryck av att gropen är repareras. För att förhindra detta, ständigt spola området med lätt klämma en svamp som har fuktats med vatten för att hålla föreningen fuktig. Addera 3

Skrubba området med en pensel och flytande diskmedel igen bort den använda föreningen och rengör urkärnade områden. Torka och inspektera den polerade området. Applicera mer förening och polera området med borren. Hålla området fuktigt. Låt inte föreningen blir torra, eftersom det kan orsaka oönskade repor. Ständigt fukta område med en liten trickle vatten från svampen. Upprepa denna process tills tillfredsställande resultat uppnås.
4

Rengör glaset en sista gång och tillämpa ett regn-avvisande formel finns på bildelar butiker. Dessa fyllning i små ytdefekter, förbättra den övergripande utseendet och lägga till förbättrad lönsamhet. De har den extra fördelen att stöta bort vatten och sakta vindrutan nötning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59603.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.