Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man tar bort & Placera en vindruta

Lätt vindrutan skador kan oftast lösas med ett fönster epoxi som fyller i små stötar och sprickor. Om du har en stor spricka eller trasig vindruta, måste du byta hela vindrutan. I många stater, kan du få en biljett för att köra med en sprucken vindruta. Många kallar helt enkelt professionella vindrutan företag för borttagning och placering, men en bra gör-det-själv auto tekniker ska kunna utföra uppgiften själv med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Skruvmejsel
Pry Tool Review Putty Vindruta Knife
skrapning Tool Review rakblad
Stora sugkoppar
fönsterputs
Pappershanddukar
Vindruta primer
uretanklistret
Visa fler instruktioner
1

bort vindrutetorkarna genom att ta bort trim, sedan skruva loss bultarna som håller torkarna till din bil.

2

Bänd metallen trimma loss från runt vindrutan med en pry verktyg eller en ren spackel. Om du planerar att återanvända trim, måste du vara noga med att inte böja och bryta metallen.
3

Hitta den plats där de två ändarna av gummipackningen runt vindrutan möter . Bänd det gemensamma lös, då dra långsamt packningen bort från vindrutan.
4

Skrapa alla av bindemedlet bort från insidan och utsidan av vindrutan ränna av en vindruta skrapning verktyg eller rakblad. Underlåtenhet att ta bort allt det gamla limmet kommer att hindra din nya vindrutan från bindning ordentligt.
5

Grip vindrutan fast med två stora sugkoppar och lyft det långsamt ut ur bilen. Du bör ha en andra person hjälpa dig att lyfta vindrutan eller trycka ut från insidan av bilen.
6

Rengör nya vindrutan med fönsterputs och rena pappershanddukar. Detta tar bort all smuts för att se till att limmet bildar en god bindning mellan vindrutan och vindrutan kanalen.
7

Ansök vindrutan primer till ytterkanterna av vindrutan för att öka effekten av limmet. Applicera därefter en sträng uretanlim till kanterna på vindrutan.
8

Lyft den nya vindrutan med sugkoppar och lägre på plats på fordonet sedan ersätta packningen, trim och vindrutetorkare montering. Kontrollera att packningen sitter tätt längs vindrutan kanterna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59737.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.