Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man lufta bromssystemet,

Luft i dina bromsledningar kan leda till en känsla av mjukhet eller mushiness när du tillämpar dina bromsar. Det sänker effektiviteten i din bil och kan öka risken för olyckor om du måste sluta snabbt. Lyckligtvis är det möjligt att få luftbubblor ur ditt bromssystemet utan att förlora vätska också. Mekanik använder en förhållandevis enkel teknik som kräver endast en grundläggande kunskap om bilar. Saker du behöver
Bil jack eller hydraulisk lyft
rörtång
Box-end skiftnyckel
bromsvätska
Plastslang
Behållare för Rags avfall Mössor och skyddskläder

Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din bil och lägga på bromsvätska i bromsvätskebehållaren. Du vill se till att det finns gott om vätska i systemet medan du blöder ut luften.
2

Placera en domkraft under bilen och lyfta däcket från marken. Om du har tillgång till en hydraulisk hiss, är det ännu bättre. Du bör börja med bakhjulen först och sedan arbeta dig fram till fronten.
3

Lossa muttrarna med en skiftnyckel och ta bort däcket. Ställ åt muttrarna åt sidan någonstans där du inte kommer att förlora dem.
4

Lokalisera kaliber kroppen bakom däcket och ta bort gummiproppen från luftningsskruven. Ställ det åt sidan med muttrarna.
5

Använd en box-nyckel för att täcka luftningsskruven. Montera en lång plastslang över bröstvårtan. Kontrollera att den andra änden av slangen är placerad över en riktig lagring av avfall behållare för bromsvätskan.
6

Håll nyckeln stadigt i ena handen och behållaren ordentligt i den andra.

7

Be en vän att arbeta bromsarna för dig, först genom att pumpa dem flera gånger och sedan hålla ner dem till slutet av Steg 8.
8

Öppna luftningsskruven med skiftnyckel. Låt det stanna öppet i flera sekunder. Stäng sedan skruven igen, och berätta för din vän att lossa bromsarna.
9

Dubbelkolla bromsledningarna för eventuella luftbubblor och tillsätt mer vätska i behållaren om det behövs.
10

tillbaka hjulet och dra åt muttrarna innan du sänker bilen tillbaka till marken.
11

Upprepa processen med de återstående tre hjul som behövs.
12 < p> Testa dina bromsar genom att pumpa dem flera gånger med motorn avstängd. De bör strama upp inom några sekunder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57083.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.