Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ställa in tiden på en Cheva 350 motor

Initial distributör timing på Chevrolet 350ci motorn ställs enkelt in med gör-det-själv bil underhåll entusiaster med några verktyg och en induktiv stroboskop och tar bara några minuter . Mängden antändning förskott beror på motorns version och modell av bil, men i allmänhet ligger mellan 8 och 12 grader före övre dödpunkt (BTDC). Kontakta en lokal återförsäljare Chevy delar avdelning eller en delar butik för korrekt inställning. Saker du behöver
Induktiv stroboskop skiftnyckel
Distributör eller 9/16-inch skruvnyckel
Standard skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Säkra bilen så att den inte kan röra sig medan du kör. Aktivera parkeringsbromsen eller placera chock block framför och bakom ett hjul för att förhindra att bilen oavsiktligt flytta. Ta bilen till arbetstemperatur. Med bilen i parken (eller neutral), ta bort luftintaget filter. Koppla ur alla vakuumledningarna aggregatet kan knytas till och koppla dem om det behövs. Koppla loss vakuumslangen ansluten till distributören vakuum förväg och koppla in den. Stäng av bilen utanför.
2

Anslut elkablarna för stroboskop till batteriet. Den röda ledningen är fastklämd till den positiva polen på batteriet och den svarta klämman är fäst till den negativa polen. Den tredje kabeln för timing ljus - induktiv pickup - fästs runt tändstiftet bly (tråd) av antalet-en cylinder (front, förarsidan tändstift). Se till stroboskop kablarna går fria från rörliga delar och starta motorn.
3

Rikta stroboskop vid markören (timing pointer) på transmissionskåpan intill harmonisk balansaxel, och aktivera strob (vanligtvis med en trigger). Den harmoniska balansaxel är en 6 - till 8-tums diameter skiva fäst vid den främre änden av vevaxeln. Den blinkande strobe av tänds inställningsmärkena på Balansblock att peka på det första förskottet distributören är inställd på. Om indikationen är felaktigt, lossa bulten distributören klämman med 9/16-inch obestämd nyckel eller distributören skiftnyckel bara tillräckligt så att distributören kan vridas utan kraft. Med ena handen håller lampan på timing indikatorn och andra tillgängliga att rotera distributören, hitta rätt timing position distributören. Koppla och ange tidpunkten ljuset säkert undan, och dra åt distributören håll-ner bulten så att distributören är säker. Om tomgångsvarvtalet för motorn ändras på grund av tidpunkten justeringen, använd en skruvmejsel för att justera fastighetsnära tomgång justerskruven så korrekt tomgång uppnås. Sätt tillbaka eventuella slangar till luftfilteraggregatet och installera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60380.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.