Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en bränslepump på en 1991 Ford Explorer

1991 var det första år som Ford Explorer producerades som en SUV. Före detta år, på 1970-talet, fanns det en uppgraderad F-150 som badged med Explorer namnet. Den 1991 Ford Explorer producerades med en 4,0-liters, V-6 motor. Bränslepumpen i 1991 Explorer är en elektronisk enhet, och kan vara lite svårt att ersätta, om du inte har någon tidigare erfarenhet inom mekanik. I händelse av att du är en nybörjare eller nybörjare mekaniker, läs "Varningar" i den här artikeln, samt hälsa och säkerhet information, innan du försöker att hantera detta projekt. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
1/4-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
metallrör eller spärrskaft förlängning
2-ton eller större kapacitet jack Billiga 2-pallbockar
2-stoppklossar
1-Lenth av trä, 1 meter lång med minst 4-inches bred (tjocklek kan variera) Sida 2 - rostfria vagnsbultar, 3 /8-gänga med 1 1/2-tums längd
4-rostfria brickor 3/8-tums gänga hål med 3/4-tums diameter
2-muttrar av rostfritt stål, 3/8-tums gänga ( gängstigning ska matcha vagnsbultar) katalog Ny bränslepump
1-Stor tratt
Gas kan (s) (beloppet kommer att variera beroende på bränslet i tanken)
Visa fler instruktioner
1991 Ford Explorer: Bränslepump borttagningen
1

Lay under den bakre stötfångaren i Utforskaren och dra din kropp så att du är i stånd att se och fysiskt komma åt bränsletanken och dess komponenter. Ställ domkraften under bränsletanken, och placera en längd av trä (1-fot lång och 4-inches bred och variabel tjocklek) på toppen av domkraften, mellan bränsletanken och uttaget. Höj domkraften så att den skapade plattformen vilar mot botten av bränsletanken, mellan de två-bränsletanken remmar. Tryck inte på botten av bränsletanken, eller du riskerar att skada tanken.
2

bort halsen tankluckan från den yttre sidan av bränsletanken, använder en 1/4-tums Ratchet och socket set. Ta slangklämmorna med Ratchet och uttag närmast tanken. Placera ena handen på filler slangen och skjut påfyllningsröret inåt, inuti bränsletanken. Metallen delen av påfyllningsröret hålls i med en gummi o-ring eller genomföring, så bränslet påfyllningsröret kan skjutas in i tanken med rätt mängd kraft. Försök att inte flytta gummit delen av påfyllningsröret från kroppen av Explorer, eftersom det kunde skilja på toppen.
3

Ta bränsleångkoncentrationen returröret (parallellt, bredvid påfyllningsröret) genom att separera metall delen av röret från gummit delen av röret. Använd en 1/4-tums Ratchet och uttag för att ta bort slangklämman, och skjut gummislang bort av metallröret. En liten vridrörelse på gummit änden kan vara nödvändigt, såsom korrosion vanligen obligationer gummiröret till metallslang. Vrid eller tryck överdrivet, eftersom det kan skada eller bryta förseglingen på gummislangen överst på påfyllningsröret området.
4

Ta bort de 2-bränsletanken remmar, med en 3 /8-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats. Du kan använda ett metallrör över spärrskaft som en förlängning för att förse dig med mer vridmoment. Oroa dig inte för att skada eller knäppa bultarna eller hårdvara, eftersom dessa poster kommer att bytas ut under installationen delen av detta projekt. År av korrosion, rost och oxidering kan förstöra de bultar och muttrar, huvudsakligen svetsa ihop dem. Använd den kraft som krävs för att avlägsna bränsle bultarna tank rem och muttrar från Utforskaren.
5

Flytta banden bränsletanken ut från under bränsletanken. Bränsletanken bör nu vilar på domkraften och skapade plattformen mellan domkraften och tank. Sänk domkraften så att tanken faller halvvägs mellan marken och lastbilen kroppen, så att du kan komma åt den övre delen av bränsletanken.
6

bort den elektriska kontakten från toppen av bränslepumpen , med hjälp av handen. Tryck ihop flikarna på kontakten, dra samtidigt i kontakten utan bränslepumpen. Ta bränsleslangarna från toppen av bränslepumpen, med en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag för att ta bort slangklämmorna. Skjut slangarna bort av röret när klämmorna har lossats.
7

Sänk bränsletanken till marken när det elektriska kontaktdonet och bränsleslangar har avlägsnats från toppen av pumpen. Skjut bränsletanken sakta ut från den bakre delen av Explorer, eller dra ut på sidan av lastbilen.
8

Ta bort röret tankluckan (metallröret i sidan av tanken) från bränsletanken helt. Installera en stor tratt i en tom bensindunk. Tips den öppna sidan av bränsletanken över tratten, så att det befintliga bränslet i tanken rinner ut i gasen kan. Upprepa detta steg tills du har helt tömt bränsletanken. Byt halsen tankluckan i tanken när du är klar tömmer tanken.
9

Ställ bränsletanken på marken. Använd en hammare och platt skruvmejsel för att försiktigt knacka på bränslepumpen o-ring eller låsring så att det lossnar. Placera huvudet på skruvmejseln mot de uppåt utskjutande metallflikarna ovanpå bränslepumpen. Knacka slutet av skruvmejseln, så att låsringen varv moturs. Fortsätt att trycka på låsringen tills den dyker fri från bränslepumpen och tank.
10

Ta bränslepumpen genom att dra pumpen rakt upp vertikalt, ur bränsletanken. Placera den gamla bränslepumpen i tråget för inte mindre än en 12-timmars period. (Se "Tips" för korrekt omhändertagande av bränslepump och gammalt bränsle.) Addera 1991 Ford Explorer: Bränslepump Installation
11

Infoga den nya bränslepumpen i toppen av det borttagna bränsletanken. Kontrollera att bränsleslangen flikar och Elkontakt står inför samma sätt som pumpen som togs bort. Om du har glömt den riktning pumpen stod inför, kan du ta en titt under lastbilen igen för att visuellt bekräfta vilket sätt komponenterna måste möta.
12

Ställ bränsle ringen tanken låset på bränslepumpen . Skjut låsringen ner för hand och justera de horisontella lås flikar med flikarna sticker ut från tanken. Tryck på bränsle ringen tanken låst läge med hjälp av en hammare och platt skruvmejsel för att flytta ringen.
13

Placera bränsletanken tillbaka på jack med trä plattform ovanpå uttaget. Höj domkraften så att bränsletanken lyfter tillbaka upp halvvägs mellan marken och botten av lastbilen.
14

Fäst bränsleslangar tillbaka till bränslepumpen. Dra åt slangklämmorna med en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag. Klämmorna ska dras åt mellan 20 till 30 foot-pounds av vridmoment. Återanslut den elektriska kontakten genom att skjuta in kontakten i pumpen tills den snäpper på plats.
15

Lyft tanken och rikta tanken så att den vilar i sitt ursprungliga läge. Skjut röret tankluckan tillbaka till Bränslepåfyllningsöppning och dra åt slangklämman mellan 20 till 30 foot-pounds av vridmoment, med en 1/4-tums Ratchet och uttag. Sätt bränsleångkoncentrationen returröret tillbaka in i gummit returslangen, och dra åt klämmorna mellan 20 till 30 foot-pounds av vridmoment, med en 1/4-tums Ratchet och uttag.
16

Skjut bränsletank remmar tillbaka i position under och runt bränsletanken. Ställ en 3/8-stainless bricka på en 3/8-tums med 1 1/2-tums vagnsbulten. Sätt i bulten och brickan kombination nedåt genom den gamla tanken bulthålet. Tryck tanken remmen uppåt med en hand. Installera en andra bricka på utsidan av bränsletanken remmen och starta en 3/8-stainless mutter på vagnsbulten för hand. Upprepa detta steg för att installera och starta den andra remmen bränsletanken på Utforskaren.
17

Dra det nya bränslet bolt tank rem och mutter kombination mellan 80 till 90 foot-pounds av vridmoment. Inte alltför åt den nya hårdvaran, eller du kan bryta den.
18

Lägg 3 gallon bränsle tillbaka till bränsletanken. Vrid tändningsnyckeln till "II" eller tillbehör position och sedan backa. Vrid nyckeln på och av minst fyra gånger, utan att starta Explorer. Vrida nyckeln till tillbehören läge gör den nya pumpen att prima bränsleledningar och övre intag med bränsle. Brist på bränsle vid start-up kan orsaka svåra motorskador. Vrid trucken efter priming det minst 4 gånger. Lägg resten av bränslet om så önskas, eller lägga nytt bränsle på en bensinstation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61138.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.