Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en distributör i en 2002 Chevrolet Silverado V6

Distributören på V6 motor installerad i några 2002 Chevrolet Silverados är ansvariga för att kontrollera att skicka gnista till varje tändstift genom tändkablar. Om distributören misslyckas, då cylindrarna inte får den gnista som behövs för den inre förbränningen, och lastbilen kommer inte att köras. För att åtgärda problemet måste distributören att tas bort från motorn, och ersätts med en ny. Detta bör ta ungefär en timme. Saker du behöver
Ficklampa
Assistant Review Flathead skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Protractor
Visa fler instruktioner

1

Pop huven. Placera din assistent i förarsätet med nyckeln i tändningslåset, men med motorn avstängd. Shine ficklampan ner på vevaxelns remskiva på undersidan av motorn och lokalisera inställningsmärkena på remskivans och motorn. Har din assistent snabbt vända lastbilen på och sedan iväg till "bump" motorn över tills tidpunkten markeringen på remskivan och 0 grader timing märke på motorn laguppställningen.
2

unbolt intaget slangen från spjällhuset med skruvmejsel. Koppla ur kabelhärvan leder till distributören för hand. Ta bort fördelarlocket från motorn med ledningar ansluts med hjälp av stjärnskruvmejsel, lyft sedan bort den från distributören.
3

Markera en linje tvärs över distributören och insugningsröret med färgen markör så att du kan anpassa den nya distributören till motorn. Kontrollera att de är under rotorn så att du kan hålla saker rätt placerad.
4

unbolt distributören från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft distributören ur motorrummet. Överför markeringen från den ursprungliga distributören till utbyte med färgen markör.
5

Skjut distributören i distributören hålet så att markeringen på distributören är ca 42 grader moturs till det ursprungliga varumärket. Använd gradskiva för att se till att det finns ungefär 42 grader mellan de två varumärkena. Skjut distributör i motorn. Som distributör går in i motorn, kommer den att rotera, rikta de två varumärkena. Om de två varumärkena inte kan passas in, dra ut distributören, placera om så behövs, och installera. Bolt distributören på plats med 3/8-tums Ratchet och uttag.
6

Montera fördelarlocket på distributören med stjärnskruvmejsel. Installera kabelstammen till distributören för hand och sedan installera om intaget slangen med skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61564.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.