Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett Torkarmotor

Vindrutetorkare motorer är i stånd att övervinna de bindande effekterna av is på torkarbladen och ackumulerat skräp på vindrutetorkarna. Av denna anledning vindrutetorkarmotor är hållbara och kräver lite underhåll. Men precis som alla andra delar på din motor, bär de så småningom ut och behöver replacing.Wiper motor ersättning är ganska lätt med rätt verktyg och säkerhetsaspekter. Här är hur man gör det. Saker du behöver
Open end box slutet skiftnyckel set
Ratchet (tillval) katalog Smält bygel
Ny tvättmaskin motor (lokala delar butik eller återförsäljare) katalog Test (tillval)
Fender lock Kundservice manualen för din årsmodell fordon Review, Digital volt ohm mätare
Wire splicer /anslutning (tillval) katalog Ny park-modul (tillval) katalog Lämpliga kabelkontakter (efter behov)

Visa fler instruktioner
1

Leta motorn vindrutetorkare. Det är oftast monterad på fordonets brandvägg mellan motor och förarplats. Om du har svårt att hitta det, konsultera servicehandboken för årsmodell fordonet. Handboken kommer att visa dig den exakta platsen för torkarmotorn.
2

bort båda torkarblad församlingar enligt anvisningar från servicemanualen för din årsmodell fordonet. Konfigurationer och typer varierar från modell till modell. Använd proceduren från din manual, annars kan du skada de nya delarna. Upp monteringshålen på ny tvättmaskin motor med fästet bultarna på brandväggen
3

linje. Skjut motorn på fästet bultarna och fäst den på plats med de muttrar som använder öppen nyckel box slut eller Ratchet set. Lämna en monteringsmutter av att fästa jordningsband. Efter montering av de nya församlingarna torkarbladet per servicemanualen för din bil och årsmodell, installera de nya bladen i omvänd ordning de togs bort. Om du inte kommer ihåg (vilket händer att de bästa av oss), kontakta din hands servicemanual och instruktioner som anges på torkarbladet rutan. Dessa är enkla steg så om du måste tvinga något du gör något fel. Kontrollera din procedur och försök igen.
4

Lokalisera den nya motorns jordning rem. Installera den fria änden över bulten och säkra muttern med den öppna änden rutan skiftnyckel eller Ratchet set. Dra monteringsmuttrarna i ett stjärnmönster så att brickan motorn ligger plant mot brandväggen.
5

Använd en smält bygel för att testa den nya motorn. Fäst den negativa kabeln till en solid bergvärme. Peka den positiva ledningen till den positiva polen på reläet kontakten. Motorn ska köras. Om inte, har du en felaktig del som måste tas tillbaka till säljaren och byts ut mot en ny. Se till att du ansluter kabeln kontakten till reläet. Motorn kommer inte att fungera från den förare konsolen om den inte är inkopplad
6

Wiper motorer har en funktion som gör att torkarna att hålla sig i rörelse efter växeln har ställts ut. Denna modul innehåller tillräckliga restmängder el för att driva torkarna tills de är i "Park" läge vid basen av vindrutan, så att de inte skymmer förarens sikt. Testa kontinuiteten hos trådarna kör in och ut av styrenheten. Gör en visuell inspektion för brända eller smält ledningar och isolering. Kabeldragningen måste repareras med din skarvning /trådanslutningsdonet innan modulen kan kontrolleras exakt. Använd din digitala volt ohmmeter att testa positiva ledningen till ingången i modulen. Kontrollera marken krets med hjälp av ohm inställningen på din digitala volt ohmmeter. Låg eller ingen spänning på modulen kan indikera fel på modulen eller dåliga ledningar. Öppen mark krets (o till oändligt) indikerar en dålig mark på grund av korrosion. Avlägsna rost och testa igen.
7

Ta parken modulen är inte en del av detta förfarande och inte heller förändras torkararmarna. Se ditt år manuell modell tjänsten för detaljerade förfaranden diagnosticering dålig funktion park modell och byte vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59847.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.